Zakaj nam gredo ribe na živce

Njihov vladar Neptun spodbuja sanje, navdih, duhovnost, ustvarjalnost in domišljijo. Poskrbi tudi za neorganiziranost, pasivnost, odzemljenost in zidanje gradov v oblakih.
Fotografija: Ljudje z močno ribjo energijo s svojo neresnostjo drugim pogosto parajo živce. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Ljudje z močno ribjo energijo s svojo neresnostjo drugim pogosto parajo živce. FOTO: Guliver/Getty Images

Če je v vaši karti poudarjen Neptun, najbrž pozabljate plačati položnice, zamujate ali ste kakor koli drugače neodgovorni, nezreli, raztreseni, izgubljena senzibilna in eterična umetniška duša, ki sanjari in zida gradove v oblakih. Za take ljudi je nadvse stresno, ko jih prizemlji kruta resničnost, ki so se jo dolgo trudili ignorirati.

Pogosto so med ribami umetniki, jasnovidci in duhovni učitelji, ki pa nimajo stika z realnostjo. FOTO: Guliver/Getty Images
Pogosto so med ribami umetniki, jasnovidci in duhovni učitelji, ki pa nimajo stika z realnostjo. FOTO: Guliver/Getty Images
Prijetno se je namreč zgubljati v svetu fantazije, domišljije in si predstavljati, kaj vse bi se lahko zgodilo in kaj vse bi lahko dosegli, kaj upamo, da se bo zgodilo, in česa se bojimo. Ko pa je treba spraviti sanje v resničnost, neptunsko obarvani ljudje običajno zamrznejo oziroma zadeve preprosto ne zmorejo izpeljati. Pogosto jih blokirajo lastni strahovi. Lahko so sicer odlični umetniki, zdravilci, duhovni učitelji, a resnost in odgovornost jim preprosto ne ležita.

Preveč vpliva Neptuna, vladarja rib – zato se lahko najdete v zapisanem, tudi imate Sonce, Luno ali ascendent v tem znamenju –, lahko človeka tako močno odzemlji in drži v sanjskem svetu, da težko učinkovito deluje v realnem svetu, ki do določene meje deluje po pravilih, dogovorih in zakonih. Če se odpremo neptunovskim višjim dimenzijam bivanja, je to podobno, kot če odpremo okno in spustimo v prostor svež zrak. A če je okno odprto predolgo, lahko naredi velik nered v prostoru oziroma človekovem življenju.

Če delujete z ribjo energijo ali doživljate močan Neptunov tranzit, ste lahko pretirano čustveni in ranljivi. Izzivov se težko lotevate logično, strukturirano, osredotočeno in mentalno. Intuicija vam seveda lahko pomaga pri odločanju, a prevelik idealizem, pasivnost in gojenje iluzij so lahko precej škodljivi. Neptun je namreč mojster iluzij. Po eni strani nam omogoča, da začutimo subtilno energijo, pogledamo v prihodnost ali imamo o nečem slab ali dober občutek, po drugi strani pa si zlahka predstavljamo, da vidimo nekaj, česar ni, ali si domišljamo, da se bo nekaj gotovo zgodilo po naših predvidevanjih.

Je tudi vladar filma, ki pravzaprav temelji na iluziji, izmišljenih zgodbah in premikanju sličic, ki ustvarjajo vtis gibanja. Zavedati se morate, da ne vidite celotne slike in da vaša domišljija pogosto sama (napačno) zapolni manjkajoče koščke med dejstvi. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije