DUHOVNE MODROSTI

V sanjah se zrcalijo čustva

Kaj pomenijo lokacije, na katerih se znajdemo v sanjah. Vozilo predstavlja spremembe, šola simbolizira preizkušnjo.
Fotografija: Pri analiziranju sanj bodite vedno pozorni na podrobnosti in svoje občutke v različnih situacijah.
Odpri galerijo
Pri analiziranju sanj bodite vedno pozorni na podrobnosti in svoje občutke v različnih situacijah.

Sanje so del vsakega izmed nas, in če smo nanje pozorni, nas lahko veliko naučijo. Z njimi spoznavamo sebe in svet okoli nas, v njih se zrcalijo naša čustva, želje in hotenja, z njimi podzavest dobi svoj glas, ki pa ga slišimo le, če ga želimo. V sanjah se namreč zbirajo naši budni občutki, s katerimi moramo ravnati previdno. Kadar jih želimo razumeti, se poskušajmo spomniti tudi najmanjših podrobnosti, saj nam simboli v njih povedo marsikaj o našem življenju.
 

Sanje o vozilih


Običajno so avto, letalo, vlak, čoln ... simboli poti, po kateri zadnje čase teče vaše življenje. Kadar prevozno sredstvo upravljate, to pomeni, da imate nad njim nadzor, kadar pa samo sedite v njem kot sopotnik, bi morali še dobro premisliti, ali sprejemate prave odločitve oziroma ali se preveč podrejate.

Vozilo v sanjah pomeni tudi spremembe, ki vas čakajo v bližnji prihodnosti. Če so na poti ovire, vas najverjetneje nekaj izzivov in ovir čaka tudi v resničnem življenju. Če veslate v čolnu, to nakazuje, da vas čaka neka pomembna novica, najverjetneje dobra in povezana s poslom.
 

Šola


Tudi če je od obiskovanja šole minilo več let ali desetletij, se nam zgodi, da sanjamo, da sedimo v šolski klopi. In sanje nam nemalokrat vzbujajo nelagodne občutke. Takšne sanje običajno simbolizirajo preizkušnjo – ali pa boste kmalu vzeli katero od zahtevnejših življenjskih lekcij. Spoznanja in teme, ki jih boste jemali, so običajno povezane s preteklostjo, kažejo, da se morate učiti iz svojih dejanj ali se z neko preizkušnjo ravnokar soočate.


Voda


Kadar sanjate o tem, da se potapljajte in ob tem uživate in občudujete podvodni svet, je najverjetneje čas, da si vzamete dopust. Vaše telo in duša namreč hrepenita po miru in počitku. V resničnem življenju se vam je nabralo vsega preveč, vsi nekaj hočejo od vas in sanje so način, da vam duša pove, da se morate kakšne skrbi ali dveh hitro znebiti.
Če sanjate, da ste v čolnu, se vprašajte, ali ga sami vodite ali vas voda nemočno odnaša. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Če sanjate, da ste v čolnu, se vprašajte, ali ga sami vodite ali vas voda nemočno odnaša. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Kadar pa sanjate, da se utapljate, je to simbol za vpletenost v nekaj, kar vas vedno bolj vleče proti dnu. Manj se zapletajte in stvari jemljite bolj sproščeno.
 

Hiša


V sanjah največkrat simbolizira vašo notranjost in misli. Različni deli hiše imajo različen pomen in različno predstavljajo vašo podzavest. Kadar sanjate o kleti, to lahko pomeni, da živite v zanikanju in ste težavo pometli pod preprogo, a vas še vedno muči. Sanje, da ste v spalnici, lahko predstavljajo dogajanje na področju partnerstva in spolnosti. Raziščite, kaj se vam dogaja na tem področju.
 

Stopnišče


Stopnice imajo zelo značilen pomen in po navadi po njih v sanjah hodimo gor ali dol. Hoja navzdol ni nekaj slabega, kot bi pomislili, temveč nakazuje, da se vam lahko obeta nekaj lepega, kakšna dobra novica, prijetno srečanje, darilo … Hoja navzgor po stopnicah pa lahko simbolizira razočaranje.
 

Gozd


Kadar se v sanjah znajdete v gozdu, med drevesi, je to po navadi dober znak, ki nakazuje, da se boste kmalu izvlekli iz situacije, v kateri ste se znašli nedavno. Če ste že nekaj časa razmišljali, kako se boste lotili reševanja težave, so sanje znak za to, da je rešitev zelo blizu.
 

Bolnišnica


Kadar sanjate, da vi ali nekdo od vaših bližnjih leži v bolniški postelji, je to lahko simbol strahu. Strahu pred tem, da bi se lahko zgodilo nekaj, kar bi vam škodilo. Vendar gre samo za strah in navadno tovrstne sanje simbolizirajo le to, naj vas ne skrbi preveč in naj vas ne skrbi na zalogo. Vse bo dobro! 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije