DUHOVNI SVET

V primežu vzorcev iz preteklih življenj

V sedanje življenje smo prinesli vse, česar nismo razrešili prej.
Fotografija: Duša potuje skozi številna življenja, v katerih ustvari karmo, ponavljajoče se vzorce, travme in strahove. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Duša potuje skozi številna življenja, v katerih ustvari karmo, ponavljajoče se vzorce, travme in strahove. FOTO: Guliver/Getty Images

V ciklusu zaporednih življenj duše gre lahko za karmo, ki se je nabirala mnogo zaporednih inkarnacij in se vleče daleč v preteklost, a je še nismo odplačali. Nekatere duše se namreč odločijo hitro ponovno utelesiti, druge pa zaradi travmatičnih dogodkov v preteklem življenju počakajo nekaj časa, preden so ponovno pripravljene na nove izzive in šolo na Zemlji. V regresiji jih namreč veliko pove, da je v nasprotju z ljubečo energijo, ki spremlja duše med življenji, čas po rojstvu na Zemlji pogosto težaven, naporen in boleč.
Duša potuje skozi številna življenja, v katerih ustvari karmo, ponavljajoče se vzorce, travme in strahove. FOTO: Guliver/Getty Images
Duša potuje skozi številna življenja, v katerih ustvari karmo, ponavljajoče se vzorce, travme in strahove. FOTO: Guliver/Getty Images

Poleg tega v »duhovnem svetu«, s tem mislimo na čas med življenji, poteka nelinearno, in ne enako hitro kot na Zemlji, opozarjajo regresoterapevti. Zato lahko na primer regresija v pretekla življenja traja tudi do šest ur, ki pa jih lahko, zamaknjeni v transu, doživimo kot krajše časovno obdobje, recimo tri ure.

Kaj se torej zgodi na terapevtski regresiji v pretekla življenja? Vzpostavi se stik z našo podzavestjo, z dušo, ki nam razkrije naše duhovno poslanstvo, namen za težavami v tem življenju, karmične klobčiče iz preteklosti, pojavijo se tudi ljudje, ki jih poznamo v sedanjem življenju, s so odigrali pomembno vlogo že v naših prejšnjih življenjih. Vsak človek, ki ga srečamo in se z njim povežemo, je prišel v naše življenje z razlogom.

Naključij na nivoju neminljive duše, ki potuje skozi številna življenja, ni. Karma je tista silnica, ki določa, kaj in s kom moramo poravnati v tem življenju. Ker z zavestnim umom ne prepoznamo, zakaj se nam odvija določena zgodba z nekom, se zapletemo v težave. Karmične poravnave v odnosih namreč pogosto niso lahke.

Različne vrste karme

Hindujci poznajo štiri vrste karme. Sančita karma je seštevek vse karme, ki jo nosimo iz prejšnjih življenj. Prarabda je majhen del celotne karme, ki se mora odviti v tem življenju. Krijamana je tista, ki jo ustvarjamo zdaj, v tem življenju, s svojimi dejanji in svobodno voljo. Agama pa je karma, ki jo ustvarjamo za naprej, z vizualizacijo in namerami za prihodnost.

Posebno vlogo v vedskem astrološkem sistemu igrata južni vozel (ketu), ki vlada prvima dvema vrstama karme, preteklosti in naši karmični dediščini, in severni vozel (rahu), ki vlada drugima dvema vrstama karme, se pravi prihodnosti. Ko je spodbujen naš južni vozel, je naša svobodna volja zanemarljivo majhna. Tedaj se odvijejo dogodki, na katere nimamo nobenega vpliva, se jim ne moremo upreti in se zdi, da so usojeni. Običajno gre pri zadevah južnega vozla za izgube, saj plačujemo stare karmične lekcije. Jasno je tudi, da vedno lahko začnemo ustvarjati pozitivno karmo za prihodnost s čistimi nameni in vizualizacijo. S sedanjimi mislimi si resnično oblikujemo prihodnost, kar poudarjajo mnoge duhovne tehnike in prepričanja!
Ljudje v regresiji pravijo, da je življenje na Zemlji težko – v nasprotju z duhovnim svetom, polnim ljubezni in harmonije. FOTO: Guliver/Getty Images
Ljudje v regresiji pravijo, da je življenje na Zemlji težko – v nasprotju z duhovnim svetom, polnim ljubezni in harmonije. FOTO: Guliver/Getty Images

Oba karmična vozla in dogodki, povezani z njima, navadno vključujejo druge ljudi in naše odnose z njimi. Ob povezovanju in srečevanju z drugimi plačujemo dolgove, jim delamo usluge ali pobiramo obresti in uživamo svojo dobro karmo. V resnici nas pogosto prav ljudje, zaradi katerih smo jezni ali nesrečni, prisilijo k temu, da se naučimo svojih karmičnih lekcij in se premaknemo naprej. Ko si to priznamo, začnemo dojemati, za kaj pravzaprav gre.

Na Zemlji nikomur ne uspe, da bi jo odnesel brez kakega neporavnanega dolga. Nekatere bo treba plačati v tem življenju, skupaj z nekaterimi novimi, ki si jih nabiramo sproti.

Nekatere duše imajo več dolgov kot druge. Ko smo poklicani k poplačilu, se temu lahko upiramo, vendar se potem soočimo z verjetnostjo težke lekcije usode. Tu pa lahko svobodno izberemo, kako se bomo odzvali na dogodek, ki se zdi usoden. Če sklenemo – sami ustvarjamo svojo prihodnost, a se hkrati ne moremo izogniti svoji preteklosti. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije