DUHOVNI NASVET

Pomagajte utrujeni duši

Včasih se zgodi, da naše telo in duša nista uglašena. Takrat si moramo vzeti čas, se znova povezati s seboj in biti potrpežljivi.
Fotografija: Nikar ne hitite, vzemite si čas za svojo dušo. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Nikar ne hitite, vzemite si čas za svojo dušo. FOTO: Thinkstock

SE VAM JE ŽE kdaj zgodilo, da ste se brez posebnega razloga počutili neprijetno, ste se počutili osamljene, vsa čustva doživljali močneje, skoraj agresivno, ter si običajno ves dan želeli, da bi lahko legli k počitku? Nato niste mogli zaspati in zbudili ste se kot izžeta cunja. Morda vam ti znaki nakazujejo, da ste utrujeni – a ne vaše telo, ampak vaša duša. To se lahko kaže tudi kot nenavadna bolečina, pa naj gre za prebavne motnje, migreno ali zvenenje v ušesih. Kaj lahko torej naredimo, kadar se nam zdi, da moramo znova okrepiti povezavo med dušo in telesom?

Dajte prednost skrbi zase. Vzemite si čas in ga preživljajte tudi tako, kot si najbolj želite. Recite ne, čeprav vam nekdo piha na dušo ali vas čustveno izsiljuje, da bi dobil vašo energijo ali pozornost. Odpustite – tistim, ki so vas prizadeli, in sebi, ker ste bili prestrogi in od sebe preveč zahtevali ali se obtoževali.

Počivajte toliko časa, kolikor je treba. Nikar v tem obdobju ne spite premalo, ne vstajajte prezgodaj in ne hodite spat po polnoči. S tem namreč izčrpate ne le telo, ampak tudi dušo. Popoldanski počitek pa ni nujno le dremež, lahko je preprosto to, da ste čuječi v situacijah, v katerih ste.

Izklopite tehnologijo in preživite čas z najljubšimi stvarmi. Vzemite v roke knjigo, ki na vas že dolgo čaka, specite nekaj za posladek, zavrtite si najljubšo glasbo, pojdite na sprehod ali skočite v morje. Tisto, kar radi počnete, vas namreč zadovoljuje, razveseljuje in vam polni baterije. Zato nič ne de, če ste že tridesetkrat gledali Dnevnik Bridget Jones. Če vas spravi v dobro voljo, ni niti en trenutek izgubljen.

Vzemite si čas za duhovno delo, vaje in tehnike. Vas že od nekdaj zanimajo kristali, meditacija, bobni, astrologija, budizem, mistični kraji ali čarovniški uroki? Odpravite se v knjigarno ali knjižnico, oglejte si dokumentarne filme, raziskujte in bogatite svoj notranji svet. Lahko tudi ležete na travo in opazujete zvezde ali si ustvarite oltarček. Naučite se, kaj pomenijo določene faze lune in kateri planeti vplivajo na vaše znamenje. Z vsem tem boste postali bolj povezani s sabo in vesoljem.
Razstrupite se. Pijte veliko vode in si dvignite vibracijo z zelenjavo in sadjem visokih vibracij. Jejte zeleno listnato zelenjavo, sveža zelišča, zelene alge, stročnice, sveže jagodičevje, semena in oreščke ter modro zelene alge. Pijte zeleni čaj in jejte samo bio pridelke.

Izogibajte se negativnim samopogovorom. Vsi kdaj sami sebe okaramo, kritiziramo ali se obdajamo z malodušjem. Kadar koli se ujamete, da vas vodi v to smer, potegnite ročno zavoro. Pomislite, kako bi vam bilo, če bi te besede namenili nekomu, ki ga imate radi (ker morate imeti radi tudi sebe!). Vam ne bi bilo hudo, če bi bila ta oseba prizadeta? Namesto tega iščite svetlobo, se zavedajte svojih besed in jih raje nadomestite s prijaznimi in ljubečimi.
 

Dihalne vaje


Majhen trik, ki ga pravzaprav že poznate. Položite si dlan na trebuh, dihajte počasi in globoko, opazujte, kaj se dogaja z vašim telesom, ko vdihnete počasi skozi nos in izdihnete skozi usta. Počasno, globoko dihanje umiri srčni utrip in nas poveže z notranjim jazom.

Nikakor ne pozabite, da utrujene duše ne morete pozdraviti čez noč. Pomembna sta potrpežljivost in vztrajanje, zato prisluhnite intuiciji, ki vam bo pomagala ne le pri odkrivanju izvora težave, ampak tudi pri pogovoru z dušo, ki vam bo sama povedala, kdaj se počuti bolje. Ko duša namreč začuti, da ste ji prisluhnili, se odzove hitreje in močneje kot kdaj prej. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije