EBEL

Zmaji v boj za končnico

Objavljeno 13. september 2013 09.15 | Posodobljeno 13. september 2013 09.16 | Piše: Rok Tamše

Hokejisti Telemacha Olimpije danes v Innsbrucku začenjajo novo sezono v ligi EBEL.

Pred kapetanom Telemacha Olimpije Alešem Mušičem je pomembna, olimpijska sezona. Foto: Aleš Černivec

Hokejisti Telemacha Olimpije, edinega slovenskega predstavnika v razširjenem avstrijskem prvenstvu oziroma ligi EBEL, so imeli dodobra zapleten program priprav na novo sezono, ki jo začenjajo danes z gostovanjem pri Innsbrucku. Zaradi EP niso imeli na voljo svoje dvorane v Tivoliju, zato so poletje preživeli v dvoranah v Mariboru, Kranju in Zalogu. »Res komaj čakamo, da se v teh dneh vrnemo v naš Tivoli. Toda priprave v Mariboru so prišle kar prav, saj smo lahko takoj vadili na ledu. Suhe treninge smo opravljali v Tivoliju. Kar dobro se je izšlo,« se s soigralci ni dal zmesti kapetan Aleš Mušič, ki je v slačilnici pozdravil številne novince.

Ti so prihajali postopoma in dokaj pozno, saj se ni izšlo sprva načrtovano sodelovanje z zagrebškim Medveščakom, ki se je iz EBEL preselil v znatno močnejšo in bogatejšo ligo KHL. »Saj smo pričakovali, da bodo tujci prišli pozneje. Novinec v ligi EBEL Bolzano je denimo ekipo sestavil še pozneje kot mi, pa ima dve zmagi na startu. Mislim, da imamo boljše moštvo kot v lanski sezoni. Vemo, da je vratar Jerry Kuhn eden boljših v ligi, vsi drugi tujci so tudi izkušeni fantje, sploh Jeff Ulmer. Prvo peterko bomo imeli zelo močno. Paziti moramo na dober start, kajti lani smo na začetku prvenstva zapravili preveč točk,« opozarja 31-letni reprezentant Mušič, ki so ga mnogi v tej sezoni videli na delu v tujini, a je ostal pod Rožnikom: »Finančne ponudbe niso bile tako ugodne, da bi zapustil Ljubljano. Doma mi je lepo pa tudi veliko bom igral. Rad bi se izkazal z igrami in si zagotovil mesto v reprezentanci, ki bo nastopila na olimpijskih igrah.« In cilj zmajev v njihovi sedmi sezoni v ligi EBEL? »Osnovna želja športnika je zmagati na vsaki tekmi in biti prvi. Seveda je naš cilj uvrstitev v končnico, med prvih šest moštev že po prvem delu prvenstva. Tekme bodo pokazale, iz kakšnega testa smo. Že na uvodnih gostovanjih moramo zbrati čim več točk,« je nabrušen kapetan zelenih.

Zasedba trenerja Bojana Zajca bo zaradi omenjenega EP v košarki najprej gostovala v Innsbrucku, Dornbirnu in Linzu, 24. septembra pa sledi prva tekma v Tivoliju proti Salzburgu. Na pripravljalnih tekmah je Olimpija praviloma izgubljala. »Na začetku smo igrali z močnimi tekmeci, a niti enkrat nismo bili v popolni postavi. Ali še ni bilo igralcev ali pa so nas zdesetkale poškodbe,« je pojasnil Zajc in o moštvu povedal: »Fantje so zelo motivirani in igrajo borbeno. Smo kompaktno moštvo. Ne bomo se razmetavali z napovedmi. Šli bomo od tekme do tekme, in ko se uigramo, bomo videli, kam spadamo. Vsa moštva so se okrepila, tako da bo zelo izenačeno. Naš cilj je seveda uvrstitev v končnico. Lani nam je malo zmanjkalo, letos bi radi storili korak naprej. Če bo vsak dal vse od sebe, bomo lahko zadovoljni,« zadržano napoveduje 47-letni trener, ki z Olimpijo vstopa v svojo drugo sezono v desetčlanski ligi EBEL.

Novinci v zmajevem gnezdu

Po številnih odhodih po koncu prejšnje sezone je direktor Olimpije Matjaž Sekelj v Tivoli zvabil nove igralce iz Severne Amerike. Zeleni dres nosijo branilci Jake LaPlante, Bryan Schmidt in Nick Ross ter napadalci Jeff Ulmer, Scott Howes, Alex Berry, Judd Blackwater in Pascal Morency. Od Slovencev so novi mlajši igralci Žiga Pešut, Gregor Koblar, Jure Sotlar in Jaka Zdešar, po dveh sezonah pa se je med zmaje vrnil vratar Aleš Sila.

 

Deli s prijatelji