LIGA EBEL

Zmaji spravili na kolena še Beljak

Objavljeno 30. november 2014 22.11 | Posodobljeno 30. november 2014 22.11 | Piše: STA, S. U.

Z izjemno zadnjo tretjino so prišli do sedme zmage v sezoni, kar pa je še vedno premalo za beg z dna lestvice.

Utrinek s srečanja.

BELJAK – Hokejisti Telemacha Olimpije so v 23. krogu lige EBEL v gosteh premagali VSV Beljak s 6 : 3 (1 : 0, 0 : 2, 5 : 1). Zmaji, ki so v zadnjem času močno dvignili raven svoje igre in osvojili tudi štiri velike točke na gostovanjih, so v Beljaku začeli novo serijo štirih zaporednih gostovanj. Z izjemno zadnjo tretjino so prišli do sedme zmage v sezoni, kar pa je še vedno premalo za beg z dna lestvice.

Ljubljančani so že v 9. minuti zatresli okvir vrat po strelu Toma Zanoškega, v nadaljevanju akcije pa je Anže Ropret zadel za 1 : 0, potem ko je nekdanji vratar Olimpije Jean Philippe Lamoureux nespretno odbil plošček v mrežo. V 33. minuti je izenačil Rodney Jarrett, dobri dve minuti pozneje pa je po levi strani prodrl Marco Pewal in presenetil Andyja Chioda.

Sledilo je zadnjih 20 minut, v katerih je peščica ljubljanskih navijačev preglasila domače, ljubljanski hokejisti pa so nadigrali beljaške. Rešetanje Beljakove mreže se je začelo v 42. minuti, ko je mladi Tadej Snoj plošček v mrežo spravil v svojem tretjem poskusu, 21 sekund pozneje je za vodstvo poskrbel Kyle Medvec s pravo bombo, na 4 : 2 pa je povišal Gregor Koblar točno 10 minut pred koncem tekme.

Domači so se vrnili v igro, ko so zmaji v 52. minuti dobili prvo dvominutno kazen. Igro z igralcem več je unovčil Pewal. Le 53 sekund pa je trajalo upanje gostiteljev, saj je Ropret, ki je bil sam pred beljaškim golom, s svojim drugim zadetkom povišal na 5 : 3. Ko je Zanoški v 57. minuti zadel za 6 : 3, so gledalci že začeli zapuščati dvorano.

Ljubljančani bodo naslednjo tekmo v tem tekmovanju igrali v petek v Bolzanu.

Deli s prijatelji