NA LEDU

Zmaji predstavili tri igralce

Objavljeno 27. junij 2013 11.46 | Posodobljeno 27. junij 2013 11.46 | Piše: STA, D. P.

Pešut je kot posojeni igralec v končnici tretjeligaškega tekmovanja zaigral za NED Hockey Nymburk.

Andrej Hebar je bil mož odločitve.

LJUBLJANA – Hokejsko drsalno društvo Telemach Olimpija sestavlja igralski mozaik za prihodnjo sezono. Pogodbo s slovenskimi prvaki je še za eno sezono podaljšal Andrej Hebar. Po dveh letih in pol se v matični klub vrača Aleš Sila, medtem ko bo novinec v zmajevem gnezdu Žiga Pešut. Sila je Olimpiji obljubil dvoletno zvestobo, Pešut pa še leto daljšo. Nova sezona lige EBEL je iz dneva v dan bližje. Vedno bolj zapolnjen pa je tudi seznam domačih hokejistov, ki bodo v sezoni 2013/14 nosili zeleno-beli dres.

Vrnitev Sile

Aleš Sila je za prvo moštvo zmajev debitiral s 16 leti. V sezoni 2007/08 se je preizkusil v severnoameriški mladinski ligi NAHL, kjer je zbral 18 nastopov za moštvo Springfield Jr. Blues. Po sezoni se je vrnil pod Rožnik ter za zmaje 61-krat stopil med vratnici v ligi EBEL. V tem času je bil član slovenske izbrane vrste na dveh svetovnih prvenstvih divizije I. Sredi sezone 2010/11 se je preselil v Gradec k takratnemu drugoligašu ATSE. Po propadu članskega moštva se je vrnil v Slovenijo. Zadnje leto je bil član zaloške Slavije, s katero je osvojil 2. mesto v ligi INL ter v državnem prvenstvu. V premierni izvedbi lige INL je bil Sila najboljši vratar tekmovanja. Na 35 tekmah je svojo mrežo ohranil nedotaknjeno petkrat.

Sedma za Hebarja

Za Andreja Hebarja bo nova sezona že sedma v dresu HDD Telemach Olimpija. Potem ko je lansko sezono začel pri Medveščaku, se je sredi decembra vrnil k zmajem. V ligi EBEL je za zeleno-bele odigral 25 tekem, na katerih je dosegel 14 točk (7 + 7). Ob koncu sezone je s petimi podajami svoj kamenček dodal tudi v mozaik ubranitve slovenske krone.

Štajerski pridih

20-letni Mariborčan Žiga Pešut bo v Tivoliju znova združil moči s svojim nekdanjim mladinskim soigralcem Miho Verličem. Po igranju za mlajše selekcije mariborskih lisjakov se je levokrilni napadalec pred sezono 2009/10 odločil za odhod v tujino. Postal je član švedskega Grumsa, za katerega je igral v mladinskih selekcijah do 18 in do 20 let. Ob dobrih igrah je priložnost dobil tudi v članski konkurenci, kjer je v 3. švedski ligi na šestih tekmah dosegel sedem golov ter eno podajo. Iz Švedske ga je hokejska pot vodila v Češko, kjer je v mladinski ligi oblekel dres moštev Slezan Opava in Mlada Boleslav. Član Mlade Boleslav je bil tudi v minuli sezoni, a prave priložnosti ni dobil. Ob koncu sezone je kot posojeni igralec v končnici tretjeligaškega tekmovanja zaigral za NED Hockey Nymburk.

Deli s prijatelji