LIGA EBEL

Zmaji izgubili v Linzu

Objavljeno 04. oktober 2014 00.08 | Posodobljeno 04. oktober 2014 00.08 | Piše: STA, Mo. S.

Končni izid srečanja med ljubljanskimi in hokejisti iz Linza je bil 0 : 4.

LINZ – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi sedmega kroga lige EBEL gostovali v Linzu in izgubili z ekipo Black Wings z 0 : 4 (0 : 2, 0 : 1, 0 : 1).

Zmaji so na tekmo odpotovali močno oslabljeni, zaradi poškodb so bili brez četverice (Hunter Bishop, Gal Koren, Aleš Mušič, Miha Pesjak, v vsakem napadu je manjkal po en igralec), a so se hrabro zoperstavili najbolj vročemu moštvu ta hip. Pred polnimi tribunami dvorane v Linzu so bili gostje celo blizu vodstvu v drugi minuti, a so sodniki domače rešili pred zanesljivim golom, ko so dosodili po mnenju Ljubljančanov dvomljiv prepovedan dolgi strel.

V četrti minuti so gostje storili napako v obrambi, Brian Lebler je sam zadrsal proti vratarju Andyju Chiodu in ga z natančnim strelom ob desni vratnici premagal. Domači so deset minut zatem povišali prednost, prav v trenutkih, ko bi gostje krenili v napad z igralcem več, tako pa je Rob Hissey, na katerega je branilec Marvin Degon pozabil, pred golom samo spremenil smer ploščku, ki je med nogami Chioda zletel v mrežo.

V drugi tretjini so bili zmaji tudi dokaj enakovredni, imeli priložnosti, a se je izkazal debitant v ligi, 21-letni Thomas Dechel. V 36. minuti pa je bil najboljši igralec tekme Hissey še enkrat spreten pred golom za 3 : 0.

V zadnjem delu ni bilo več izrazitih priložnosti, Linz pa je prek Andrewa Kozeka dosegel četrti gol ob številčni prednosti in poskrbel za še šesti poraz zeleno-belih v sezoni.

Deli s prijatelji