PRETOPLO VREME

Ženski skoki se z Ljubnega selijo v Planico

Objavljeno 16. januar 2014 19.45 | Posodobljeno 16. januar 2014 19.45 | Piše: STA, Ma. F.

»Včeraj smo imeli na Ljubnem hud dež, ki je pobral še tisti sneg, ki smo ga pripravili za tekmo,« je povedal predsednik organizacijskega komiteja Rajko Pintar.

LJUBNO OB SAVINJI – Tradicionalna tekma svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske na Ljubnem o Savinji, ki je letos na koledarju Mednarodne smučarske zveze Fis 25. in 26. januarja, se zaradi slabega in pretoplega vremena seli v Planico, je potrdil predsednik organizacijskega komiteja Rajko Pintar. Končna odločitev o selitvi bo padla popoldan.

»Trenutno sem ravno v Planici, kjer je snega dovolj. Popoldan imamo ob 17. uri na Smučarski zvezi Slovenije sestanek organizacijskega odbora Ljubno, kjer bo padla končna odločitev o selitvi tekme. 99,9-odstotno lahko rečem, da bo tekma letos namesto na Ljubnem v Planici,« je dejal Pintar.

V Planici dovolj snega

»Včeraj smo imeli na Ljubnem hud dež, ki je pobral še tisti sneg, ki smo ga pripravili za tekmo. Vremenska napoved za naslednjih deset dni je zelo neugodna in taka, da se snega na Ljubnem ne bo moglo delati. V Planici pa je snega dovolj, zato bo OK Ljubno tekmo prestavil v dolino pod Ponce,« je še pojasnil Pintar.

Tekme na Ljubnem v smučarskem svetu slovijo – najprej so bile to sedem let tekme celinskega pokala, dvakrat doslej pa tudi že na najvišji ravni – kot najboljše preizkušnje v mednarodni karavani tako z organizacijskega vidika kot z vidika obiska in samega vzdušja, prireditelji pa obljubljajo, da tudi na nadomestnem prizorišču v Planici ne bo nič drugače.

Deli s prijatelji