HOKEJ

Železarji bodo hitri in agresivni

Objavljeno 31. julij 2017 10.20 | Posodobljeno 31. julij 2017 10.21 | Piše: R. T.

Trener hokejistov Sij Acroni Jesenic Gaber Glavič bo danes zbral svoje varovance na pripravah za novo sezono. Negotovost v Olimpiji se nadaljuje.

Gaber Glavič bo v novi sezoni premierno vodil člansko zasedbo Sij Acroni Jesenic. Foto: Jože Suhadolnik

JESENICE, LJUBLJANA – Danes se začenjajo hokejisti Sij Acroni Jesenic pripravljati na novo sezono s sestankom in testiranjem. Državni prvaki bodo tudi v novi sezoni ob domačih tekmovanjih sodelovali v mednardoni alpski ligi, kjer se jim bo letos pridružilo še moštvo Olimpije. Železarji še popolnjujejo svojo ekipo po odhodu nekaterih glavnih igralcev. V Podmežakli ostajajo tudi nosilci igre Aleksandar Magovac, Urban Sodja, Tadej Čimžar, Miha Logar, Luka Kalan in Žan Jezovšek, napad je okrepil reprezentant in povratnik Nik Pem, polnopravni člani elitne zasedbe bodo postali nekateri mladinci, tudi Gašper Glavič, Blaž Tomaževič in Jaka Sodja. Trener Jeseničanov je nekdanji vratar Gaber Glavič, ki je v tej vlogi nasledil Nika Zupančiča. »Lahko vam zagotovim, da bo moja ekipa fizično in taktično med najbolj pripravljenimi v ligi. Zagotovo pa bomo igrali agresiven in moderen hokej z veliko drsanja. Kdor bo pokazal pravi značaj in bo na vsaki tekmi puščal srce na ledu, bo igral v tej ekipi,« odločno sporoča Glavič.
 

Olimpija je že dva meseca tik pred podpisom sponzorske pogodbe s Slovenskimi železnicami.

V ljubljanski Olimpiji je vse še naprej delno skrivnostno in negotovo. Pogodba z glavnim sponzorjem, Slovenskimi železnicami, je že dva meseca tik pred podpisom. No, v tem tednu naj bi se napoved le uresničila, menda bo šlo za dolgoročno sodelovanje. Mestna občina Ljubljana bo prav tako prispevala svoj delež, ki je bil prej namenjen propadli HDD Olimpiji. Tudi župan Zoran Janković se s predsednikom Olimpije Tomažem Vnukom trudi poiskati še katerega sponzorja. V tem tednu naj bi sledil podpis pogodb s 13 igralci, ki so dres Olimpije nosili tudi v ligi EBEL, priključili jim bodo mlade domače sile. Doslej je pogodbo podpisal le glavni akter prenovljenih zmajev, vratar Robert Kristan. Trener zeleno-belih je Andrej Brodnik

Deli s prijatelji