PO PADCU

Zdravniki: Schumacher operiran le enkrat

Objavljeno 30. december 2013 12.10 | Posodobljeno 30. december 2013 15.21 | Piše: T. L.

Tiskovna konferenca o zdravstvenem stanju legende formule 1.

Michael Schumacher - bo dosegel nekdanjo formo?

GRENOBLE – »Ko so ga pripeljali v bolnišnico, je imel resno poškodbo možganov in je bil v komi,« je na tiskovni konferenci o zdravstvenem stanju nekdanjega dirkača Michaela Schumacherja po včerajšnji nesreči povedal zdravnik. Po prvem slikanju so ga nemudoma operirali, odstranili pa so strdek. Dodaja, da je Schumacher še vedno v kritičnem stanju. Po nesreči se ni zmogel več normalno odzivati niti odgovarjati na vprašanja, so povedali zdravniki.

O nadaljnjem razvoju dogodkov in stanju dirkača zdravniki za zdaj ne morejo podati zanesljive ocene niti napovedi, saj se, kot pravijo, stanje spreminja iz ure v uro, zato ga le pozorno spremljajo.

Čelada mu je rešila življenje

Glede na nepotrjene govorice, ki so se pojavljale o drugi operaciji Michaela Schumacherja, pa so dejali, da je bil operiran le enkrat. Kot še dodajajo, za zdaj ne načrtujejo nove operacije, saj je dirkačevo stanje ne zahteva. Potrdili pa so, da se Schumacher bori za svoje življenje in da je njegovo zdravstveno stanje izjemno resno. 

Sila, s katero je z glavo udaril ob tla, je bila tako silovita, da, tako zdravniki, ne bi preživel brez smučarske čelade. Čelada, ki jo je Schumacher nosil med smučanjem, mu je rešila življenje. »Če ne bi nosil čelade, ga danes ne bi bilo z nami,« so jasni zdravniki.

Po približno 15 minutah se je tiskovna konferenca zaključila, saj, kot so povedali ob koncu zdravniki, več informacij o dirkačevem stanju niti ne morejo podati. 

 

 

Deli s prijatelji