SUPERVELESLALOM

Zaradi megle odpovedali tekmo

Objavljeno 27. februar 2015 13.34 | Posodobljeno 27. februar 2015 14.30 | Piše: P. Pa.

V teh dneh bo imela Tina možnost povečati prednost pred najbližjo zasledovalko v skupnem seštevku.

BANSKO – Tekma v Banskem je zaradi megle dokončno odpovedana, poroča Tomaž Hudomalj, novinar RTV Slovenija. Tekma bi se morala začeti ob 11. uri, a so jo prestavljali na pol ure. Prireditelji so nato le sprejeli odločitev, da jo odpovedo.

Tina Maze tako danes ni dobila priložnosti, da osvoji nove točke v svetovnem pokalu in si v skupnem seštevku za veliki kristalni globus zagotovi nekaj točk prednosti pred zasledovalko Anno Fenninger. Novo možnost bo imela že jutri, ko bo na sporedu še ena tekma superveleslaloma.

Nova priložnost jutri

Po slabšem prejšnjem vikendu v štajerski prestolnici je vodja ekipe Team to aMaze Andrea Massi svoji varovanki namenil dva dneva počitka, po sredini selitvi v Bolgarijo pa je v četrtek že trenirala na prizorišču.


V soboto je v Banskem ob 10.15 predviden še en superveleslalom, tekmovalni konec tedna v Bolgariji pa se bo za dekleta sklenil v nedeljo, ko sledi še alpska kombinacija s superveleslalomom ob 9. in slalomom ob 12. uri.
 
 

Bansko bi danes moralo gostiti superveleslalom, ki je odpadel v Bad Kleinkirchheimu, v soboto sledi še en superveleslalom, v nedeljo pa alpska kombinacija superveleslaloma in slaloma. Vse skupaj je paket tekem, ki so Mazejevi pisane na kožo, sploh zdaj, ko si želi ohraniti oziroma povečati prednost pred prvo nevarnostjo v skupnem seštevku, Avstrijko Anno Fenninger. Ta na drugem mestu z 901 točko za 84 točk zaostaja za slovensko šampionko.

 

Deli s prijatelji