DESKANJE

Žan Košir reševal slovensko čast, bil je drugi

Objavljeno 18. december 2014 15.30 | Posodobljeno 18. december 2014 15.30 | Piše: STA, P. Pa.

Košir je bil edini Slovenec, ki se mu je uspelo uvrstiti med najboljših 16.

Žan Košir.

INNSBRUCK – Deskarji na snegu so se v avstrijskem Montafonu merili na drugi tekmi svetovnega pokala in prvi v paralelnem slalomu. Tako kot na prvi tekmi v Carezzi je bil tudi tokrat najboljši Slovenec Žan Košir, ki se je še drugič uvrstil na drugo mesto, tako kot na paralelnem veleslalomu je moral tudi tokrat priznati premoč le Italijanu Rolandu Fischnallerju.

V finalni vožnji je za njim zaostal šest stotink sekunde. Za Tržičana so to devete stopničke v svetovnem pokalu, že petič je bil drugi (ima eno zmago).

Košir je bil edini Slovenec v izločilnih bojih. Blizu uvrstitve med najboljših 16 je bil mladi Tim Mastnak, zasedel je 17. mesto, za 16. mestom je zaostal le stotinko sekunde. Jernej Demšar je bil 34., Rok Flander 35., Jure Hafner 42., Roku Marguču pa se je prva kvalifikacijska vožnja povsem ponesrečila, tako da je zasedel le 46. mesto.

Edina slovenska ženska predstavnica Gloria Kotnik je tekmovanje končala na 35. mestu, zmagala je Avstrijka Sabine Schöffmann, v finalu je bila boljša od Nemke Amelie Kober. Za Avstrijko so to prve stopničke v karieri.
 

Deli s prijatelji