PRIPRAVE

Zaloški led je padel v vodo

Objavljeno 30. julij 2013 10.00 | Posodobljeno 29. julij 2013 22.34 | Piše: Marko Uršič

Hokejisti Olimpije so začeli priprave na novo sezono, a klubske skrbi so precejšnje.

Hokejisti Olimpije so za začetek priprav odtekli krog v Tivoliju. Foto: Roman Šipič

LJUBLJANA – V tej pasji vročini se hokejisti že trudijo. Ne sicer na v tem vremenu sproščujočem ledu, a državni prvak Olimpija je včeraj že opravila zbor in prvi trening v sezoni. V Tivoliju se je zbralo petnajst igralcev, ki jih je glavni trener Bojan Zajc nato napotil na tek po zelenju največjega prestolničnega parka. Moštvo seveda še ni končna podoba tistega, kar bo igralo v razširjeni avstrijski ligi, tako ima trener v tem trenutku v glavi precej pomislekov, tudi zaradi drugih nenaklonjenih okoliščin. »Seveda nismo v polni zasedbi, eni igralci so še čakali glede na položaj v klubu, stanje še ni popolno. Seveda ni optimalno, da ekipa še ni zbrana, a nekako moramo začeti, začeli pa smo v najbolj vročem obdobju. Problem je še eden več, ker je obljubljeni led v Zalogu padel v vodo, in zdaj se bomo morali voziti v Maribor, tako da imamo še eno logistično stvar več. Je pa led v Mariboru že pripravljen in bomo najmanj naslednjih štirinajst dni trenirali tam. To pomeni več logističnih problemov, ampak moramo normalno trenirati, drugače ne gre,« je začel Zajc.

Na Štajersko gredo na led že danes, trening na ledu pa bodo kombinirali s temeljnimi suhimi pripravami v Tivoliju. Tako ali tako je praksa, da se ekipa Olimpijinih hokejistov popolnjuje sproti. »Seveda, je pa res, da je vse to letos malce pozneje. Čakamo, tukaj je še več drugih dejavnikov in vzrokov, zakaj ekipa še ni popolna.« Torej finančno stanje? »To pa je vprašanje za klubskega direktorja. Seveda vemo, da smo proti drugim ekipam bolj na koncu. Dejstvo je, da kakšnega velikega proračuna nimamo, zato tudi čakamo te tujce, ki bi za majhne denarje prišli igrat k nam. Temu sledi tudi neprihod katerega,« je nadaljeval nekdanji reprezentančni branilec.

Led v Tivoliju pričakujejo takoj po evropskem prvenstvu v košarki, konec septembra. »Na žalost je letos tako, da za začetek pač nimamo svojega domovanja, ampak prek tega moramo preiti in seveda normalno trenirati,« pravi trener ljubljanskih hokejistov. Glede na vse okoliščine, čeprav je o tem morda še prezgodaj govoriti, kakšen naj bi bil cilj v ligi EBEL? »Še nimamo ekipe, tako da vem samo, da bomo poskušali v danem položaju čim bolje trenirati, potem pa bomo videli, kako bo ekipa sploh videti. Tako da bi o tem več povedal pozneje,« je Bojan Zajc v besedah ponazoril trenutno stanje.

Deli s prijatelji