LIGA EBEL

Zajc noče več mehke ekipe

Objavljeno 22. februar 2013 08.15 | Posodobljeno 21. februar 2013 21.46 | Piše: Rok Tamše

Hokejisti Telemach Olimpije se letos brez igranja v končnici poslavljajo od lige EBEL.

Trener Telemach Olimpije Bojan Zajc ne skriva razočaranja. Foto: Aleš Černivec/Delo

Telemach Olimpija je klecnila. In to pošteno. Hokejskega moštva iz Tivolija ne bomo spremljali v končnici lige EBEL. Zadnji žebelj v krsto zeleno-belih rezultatov v letošnji sezoni je zabil Salzburg (3 : 1), tako da se bodo varovanci trenerja Bojana Zajca drevi ob 19.15 v svoji dvorani poslovili od razširjenega avstrijskega prvenstva s tekmo proti madžarski Sapi. Malo denarja, malo muzike, bi lahko enostavno ocenili nastop edinega slovenskega predstavnika na tem tekmovanju. Vseeno so mnogi prepričani, da je to moštvo sposobno doseči več. Zakaj temu ni tako, bo bržčas razkrila temeljita analiza strokovnega vodstva. Ko je bil v vrstah zmajev do začetka januarja Jan Muršak, zvezdnik iz lige NHL, so bili obeti še dobri. Z njegovo vrnitvijo v Detroit Red Wings na zapozneli start najmočnejše lige je bila Olimpija na ledu vse bolj bleda.

Čaka jih še končnica v državnem prvenstvu

»Razočarani smo. Fantom nimam česa očitati niti ob zadnjem porazu, saj so se borili do konca. Pri 2 : 1 za Salzburg so nam razveljavili regularen zadetek, imeli pa smo še nekaj zrelih priložnosti za gol. Toda treba je priznati: Salzburg je bil boljši in gre zasluženo v končnico. Po odhodu Muršaka nismo imeli ustreznega odgovora oziroma zamenjave. Denarne zmožnosti našega kluba pač niso takšne, da bi lahko nadomestili igralca takšnega kova. Tako nam je zmanjkala njegova kakovost v ključnih trenutkih. Enostavno nismo imeli tiste potrebne dodane vrednosti. Resda smo v tej sezoni zmagovali proti vodilnim moštvom in izgubljali proti tistim z dna lestvice. Toda poudaril bi rad, da denimo Dornbirn nikakor ni vaška ekipa, kot so jo poimenovali v nekaterih medijih. Ima trikrat večji proračun kot Olimpija in 14 tujcev,« je za Slovenske novice povedal trener Zajc.

Zdaj zeleno-beli oklepniki čakajo še končnico v državnem prvenstvu. Ravno včeraj popoldne so se na pobudo Hokejske zveze Slovenije zbrali predstavniki klubov, da bi se dogovorili o urniku tekem. Sicer bi takšen sestanek pričakovali najpozneje konec lanskega poletja, a improvizacijo narekujejo urniki treh različnih tekmovanj, kjer sodelujejo slovenski klubi. »Rad bi, da bi čim prej nadaljevali tekme. Predolg odmor nikomur ne bi koristil. Resno bomo morali pristopiti k stvari. Nikogar ne smemo podcenjevati, saj Slavija in Triglav dobro igrata v Internacionalni ligi, Maribor in Jesenice mladi prav tako imajo svoje ambicije,« je do tekmecev spoštljiv Zajc, domača zvezdica pa je zanj in njegovo moštvo logična obveznost. Tudi če bi kdo od tujcev že takoj zapustil Tivoli. »Ne vem, kaj se bo dogajalo s tujci. Najboljše bomo težko obdržali. Vsekakor bi rad, da ostane vsaj vratar Jerry Kuhn, a je vprašanje, če bo to sploh izvedljivo. Vem pa, česa si v prihodnje ne želim. Nočem več imeti tako mehke ekipe. Premalo smo bojeviti, odločni, agresivni. Veste, kako je bilo nekdaj z Olimpijo? Morda nismo bili najboljši, a so se nas tekmeci vseeno bali,« je pribil nekdanji oster branilec in s tem tako rekoč vse povedal.

Deli s prijatelji