SMUČANJE

Zadnji Tinin smuk

Objavljeno 12. marec 2014 12.32 | Posodobljeno 12. marec 2014 13.26 | Piše: T. L.

V Lenzerheideju se je končal letošnji ženski smuk.

LANZERHEIDE – Svetovni pokal v alpskem smučanju se končuje v švicarskem Lenzerheideju, kjer bodo od danes pa do nedelje na programu po štiri tekme za smučarke in smučarje.

Tina Maze se je danes po smukaški progi pognala s številko 21. 

V vodstvu je bila Švicarka Fraenzi Aufdenblatten, ki z današnjim smukom tudi zaključuje športno kariero, tudi drugouvrščena je po 16 tekmovalkah domačinka Fabiene Suter. Švicarka Lara Gut je nato prevzela vodstvo in poskrbela za evforijo med domačimi gledalci: švicarske zastave so plapolale, ob trojnem švicarskem vodstvu so se slišali vzkliki. Anni Fenninger se nastop ni najbolj posrečil in se je uvrstila na peto mesto. Görglova je Švicarski trojček prekinila in se uvrstila na drugo mesto. 

Olimpijska prvakinja Tina Maze je zaostajala pol sekunde za Laro Gut. V spodnjem delu bi morala nadomestiti zamujeno, vendar se je njen zaostanek nenehno povečeval. Tino je zaneslo iz smeri in je pripeljala na 15. mesto, kar je bila tudi njena končna uvrstitev. Na zadnjem smuku je slavila domačinka Gutova, druga je bila Görglova, tretja pa Švicarka Aufdenblattenova.

Smuk se je končal z grozljivim padcem Nemke Marie Höfl Riesch. Obležala je ob progi v velikih bolečinah in na prvi pogled se zdi, da je finalne nastope Nemka za letos končala.

Deli s prijatelji