KRUTA REALNOST

Zadnji alarm za Olimpijo: hokejisti ne dobivajo plač

Objavljeno 29. november 2013 12.10 | Posodobljeno 29. november 2013 12.11 | Piše: Rok Tamše

V hokejskem klubu Telemach Olimpija dajejo proste roke igralcem, saj ni denarja za plače.

Ivo Jan.

LJUBLJANA – Čeprav se je slovenska hokejska reprezentanca uvrstila na olimpijske igre v Sočiju, zaradi česar risi in njihovi navijači vzneseno pričakujejo največji športni dogodek februarja prihodnje leto, ta zgodovinski dosežek zbledi, ko se pozornost preusmeri na glavna protagonista klubske scene. Jesenice so že ugasnile, pravo športno in socialno kalvarijo pa v tej sezoni doživljajo hokejisti Olimpije. Prikovani so na dno lestvice v ligi EBEL, na svojih računih ne vidijo nakazila plač, v Tivoli stežka privabijo kakovostne okrepitve iz tujine zaradi pomanjkanja denarja, in da bo mera polna, je zmajevo gnezdo zdaj zapustil še prvi strelec moštva, 36-letni Kanadčan Jeff Ulmer. Preprosto ni zdržal v razmerah, ko igralci nimajo na voljo niti zadosti palic. »Nekaj se je govorilo o tem, da bo odšel. Škoda, saj je bil eden najboljših mož. Toda morali bomo nadaljevati brez njega. Zdaj imamo mini odmor, ki nam pride prav po hudem ritmu v zadnjem tednu, v torek pa igramo na Dunaju. Upam, da bomo nadaljevali zbiranje točk, da bi bili pred drugim delom sezone v čim boljšem položaju,« športni optimizem ne zapušča kapetana Aleša Mušiča.

Osma izvedba Zmajčkovega turnirja


Da bo ironija hokejskega dogajanja v Ljubljani popolna, pri Hokejskem klubu Olimpija, mlajšem bratu HDD Telemach Olimpija, ta vikend organizirajo tradicionalni mednarodni Zmajčkov turnir za igralce med 8. in 10. letom. Vragolije bodo zganjali upi Olimpije, Slavije in Jesenic, hrvaških Medveščaka in Mladosti, srbskih Crvene zvezde in Beostarja in italijanskega Taurus Buje. 

Kruta realnost

S kruto realnostjo se po svojih močeh spopada trener Ivo Jan. O alarmantnih razmerah priča tudi dejstvo, da Jan še vedno nima pomočnika. »Pred časom sem vodstvo prosil, da bi pripeljalo še dva branilca in enega napadalca. In zdaj vidite, da sem branilca dobil (Kennyja MacAulayja iz Medveščaka, op. p.), a tudi enega napadalca izgubil. Jutri (danes, op. p.) bom imel sestanek z direktorjem Matjažem Sekljem in videli bomo, kako bo moštvo videti v prihodnje. Glede na to, da igralci odhajajo zaradi pomanjkanja denarja, ne morem pričakovati, da bi dobil pomočnika, ki pa bi ga še kako potreboval,« je dejal Jan, ki ga zdaj v prvi vrsti skrbi, da zmajevega gnezda ne bi zapustil še vratar Jerry Kuhn: »Z Jerryjem se pogovarjam vsak dan. Lahko povem, da trenutno ostaja, nihče pa ne ve, kako dolgo bo še ostal. To morate vprašati koga drugega.« Toda pri alfi in omegi kluba Seklju že dolgo ne slišimo drugačnega odgovora kot to, da denarja preprosto ni. Dodatno utež pomenijo dolgovi; junija je samo dolg do davkarije znašal 470.000 evrov, skupna rdeča številka pa je po Sekljevih besedah takrat znašala prek milijon evrov. Strinjali se boste, da hokejska Olimpija potrebuje pravi čudež že samo za obstoj, kaj šele za normalno delovanje v prihodnje.

 

 

Deli s prijatelji