SVETOVNO PRVENSTVO

Začenja se hokejski spektakel v Ostravi in Pragi

Objavljeno 01. maj 2015 09.23 | Posodobljeno 01. maj 2015 09.23 | Piše: STA, P. Pa.

Slovenija bo svoje nastope v Ostravi začela v soboto, danes pa bodo na sporedu prve štiri tekme, po dve v Pragi in Ostravi.

Zgodovinsko slavje risov na OI v Sočiju.

OSTRAVA – Danes se bo na Češkem začelo svetovno prvenstvo v hokeju. Po enoletnem premoru bo med elito tudi slovenska izbrana vrsta. Slovenija bo svoje nastope v Ostravi začela v soboto, danes pa bodo na sporedu prve štiri tekme, po dve v Pragi in Ostravi.

Češka prvič po letu 2004 spet gosti najboljše hokejiste na svetu, pri domači ekipa pa ne skrivajo želje, da bi popravili vtis z lanskega prvenstva, ko so ostali brez medalje. Zlato bodo v Pragi in Ostravi branili Rusi, prvaki iz Minska 2014. Lani so v finalu premagali Finsko s 5 : 2, v tekmi za tolažilno nagrado so Švedi ugnali Češko s 3 : 0.

SP bo potekalo po zdaj že uveljavljenem sistemu z dvema večjima skupinama. Tokrat so v predtekmovalni skupini A Švedska, Kanada, Češka, Švica, Latvija, Francija, Nemčija in Avstrija, v B pa ob Sloveniji še Finska, Rusija, ZDA, Slovaška, Norveška, Belorusija in Danska.

Danes bodo v Pragi začeli Kanadčani in Latvijci, zvečer bo še prvi domači dvoboj med Češko in Švedsko. V Ostravi bo čast prve tekme pripadla ekipama ZDA in Finske, večerna tekma pa bo med Rusijo in Norveško.

Slovenija, ki je v generalki pred SP na zadnji prijateljski tekmi v sredo izgubila z Nemčijo po kazenskih strelih s 3 : 4, bo SP začela v soboto, ko jo ob 16.15 čaka dvoboj z Belorusijo.

Deli s prijatelji