HOKEJ

Za uvod so risi klonili pred Japonci

Objavljeno 20. april 2014 13.11 | Posodobljeno 20. april 2014 17.08 | Piše: T. L.

Madžari gladko, Avstrijci s težavami, Slovenci z ničlo.

Matjaž Kopitar želi z zasedbo na olimpijske igre.

SEUL – Slovenska hokejska reprezentanca je v uvodni tekmi svetovnega prvenstva divizije I (skupina A) v Južni Koreji izgubila z Japonsko z 1 : 2 (0 : 0, 1 : 0, 0 : 2). Edini slovenski gol je v 39. minuti dosegel Žiga Pavlin. Slovenija se bo v drugem krogu v ponedeljek ob 12.30 pomerila s prirediteljico tekmovanja Južno Korejo.

Po prvi tekmi so se slovenski igralci strinjali, da jih je pokopala neučinkovitost, vendar pa se zavedajo, da so pred njimi še štirje obračuni.

Kaj so povedali po tekmi

Jan Urbas, napadalec Slovenije: »Mislim, da smo tekmo začeli v redu, saj smo prvi dve tretjini nadzirali potek. Pripravili smo si tudi priložnosti, vendar jih nismo izkoristili. Dobili smo dva prepoceni zadetka. Mislim, da nas je danes pokopala neučinkovitost.«

Marcel Rodman, napadalec Slovenije: »Učinkovitost ni bila najboljša. Pravzaprav veliko stvari danes ni bilo najboljših. Japonci pa so igrali prav tako, kot smo pričakovali. Na protinapade. V njihovi obrambni tretjini je bilo več prostora, vendar nam je plošček vedno skakal tako, da nismo sestavili nič. Ko nam je šlo za nohte, nam prav tako nič ni uspelo. Slab začetek, vendar kar je, je. Zdaj se je treba pripraviti na nove obračune.«

Mitja Robar, branilec Slovenije: »Pričakovali smo takšno obrambno, pametno igro Japonske. Mi smo naredili preveč individualnih napak. Še posebej za takšnega nasprotnika, ki čaka na protinapade. Hkrati je ta ledena ploskev, pisana na kožo takšni ekipi, ki je celotno srečanje prežala na protinapade in se le branila. Na koncu je bil plod vsega tega naš poraz.«

Kruto srečanje z realnostjo

Na drugoligaškem SP prvo in drugo mesto vodita nazaj v elitno skupino, na SP na Češkem leta 2015. Tekmovanje v Koreji se bo končalo v soboto.

Naši hokejisti, očitno še omamljeni od solidnega rezultata na olimpijskih igrah v Sočiju, so doživeli že na začetku prvenstva hladno prho, tako da si praktično ne morejo privoščiti nobenega spodrsljaja več, če še želijo med najboljše na svetu.

V uvodni tekmi današnjega 1. kroga SP je Avstrija podaljšku s 3 : 2 ugnala Ukrajino. V zadnji tekmi pa je Madžarska brez večjih težav s 7 : 4 (2 : 0, 3 : 1, 2 : 3) premagala gostitelje Korejce.

Deli s prijatelji