TEKMA

Vrhunec Zlate lisice: slalom

Objavljeno 22. februar 2015 11.13 | Posodobljeno 22. februar 2015 15.15 | Piše: D. P., P. Pa.

Tudi danes smo za vas v živo spremljali dogajanje v Mariboru.

MARIBOR – Zlata lisica je bila tokrat za Tino Maze kot zakleta. Ni in ni ji šlo, odstopila je tudi na slalomski tekmi, tokrat v drugi vožnji. Da si želi uvrstitve in stopničk, se je videlo po njeni vožnji, a žal se ni izšlo. Tina bo Maribor zapustila brez novih točk v svetovnem pokalu.

14.15: »Nisem bila pri stvari. Žalostna sem, žal mi je predvsem zaradi navijačev. En tak vikend ni tragedija, je pa opozorilo,« je dejala Tina Maze.

 

14.00: Po koncu si je Tina vzela čas za navijače in jim namenila nekaj avtogramov. Zaradi ponesrečenega nastopa pa je njo in vodjo njene ekipe Andreo Massija tolažil tudi sam predsednik države, Borut Pahor, ki si je zaželel slikanja z njima.

image

image

image

13.44: Tina je še spregovorila navijačem: »Hvala vam. Dežuje, a proga je bila super. Jaz ta vikend ne veljam nič.«

13.42: »Ko ne gre, ne gre. To so zame slabi dnevi. Nič ni šlo, kot bi moralo iti. Moram se malo »resetirati« in začeti na novo. Nisem prvič na tleh. Skušala se bom pobrati,« je v odzivu za RTV dejala Tina Maze.

13.40: Ujeli smo razočarano Tino.

image

13.38: Gledalci na tribunah so zmagovalki namenili velik aplavz.

image

13.35: Američanka Mikaela Shiffrin je velika zmagovalka slaloma na Mariborskem Pohorju. Pred drugouvrščeno Veroniko Velez Zuzulovo je imela več kot sekundo prednosti, na tretjem mestu pa je končala Šarka Strachova. To je že 13. zmaga za mlado Američanko v svetovnem pokalu.

13.28: Na stadionu vsi čakajo, da Tina Maze spregovori z uradnim napovedovalcem.

image

13.26: Po napadalnem in odločnem začetku se je Tini Maze nastop v drugi vožnjo ponesrečil. Povozila je količek in odstopila. Po odstopu je na tribunah zavladala mučna tišina. Po prihodu v ciljno areno so jo navijači glasno pozdravili in ji namenili močan aplavz.

13.14: Dež ne prizanaša niti reporterju RTV Tomažu Hudomalju, ki intervjuva smučarke po prihodu v cilj.

image

13.11: Avstrijka Kathrin Zettel je po prihodu v cilj dejala: »V drugo sem smučala bolje. Vsem navijačem pa hvala, ker navijate in vztrajate v takšnem vremenu.«

13.10: Kljub močnemu deževju pa predsednik države Borut Pahor vztraja na tekmi.

image

13.06: Dež že kvari progo, ki je zgoraj že razmočena. Zaradi poslabšanja vremenskih razmer so organizatorji že skrajšali razmik med startom tekmovalk.

image

image

 

13.01: V Mariboru je dež vse močnejši. Kot poroča naš novinar na terenu, je prišel močan naliv. 

image

image

image

12.45: Začela se je druga vožnja.

Če ste zamudili prvo vožnjo Tine Maze, si jo lahko ogledate tukaj.

 

10.05: Kot predtekmovalka je tekmo začela Ilka Štuhec. Ko je prismučala v cilj, so se otroci želeli slikati z njo.

image

10.02: Šarka Strachova je pohvalila organizatorje: »Proga je super.«

10.01: Navijači glasno navijajo in spodbujajo tekmovalke.

9.56: Tina je po prihodu v cilj dejala: »Bila sem previdna, da ne bi naredila nove napake. Dobro je bilo smučati, v drugi vožnji bom 'dala gas' do konca.«

9.53: V Mariboru dežuje vse močneje.

9.52: Mikaela Shiffrin: »Na progi sem uživala, sicer sem malce utrujena, vendar me to ni oviralo.«

9.50: Tina Maze je za vodilno Mikaelo Shiffrin zaostala 95 stotink.

9.49: Frida Hansdotter je po prihodu v cilj dejala, da je občinstvo izjemno, pravega občutka pa na progi ni imela. Rekla je še, da je proga danes mehkejša, kot je bila včeraj.

9.45: Tekma se je začela

 

9.42: Borut Pahor je pred začetkom tekme pozdravil in nagovoril navijače. »Lep pozdrav vsem. Dajmo vsi zamahati s slovensko zastavo,« se je glasil njegov poziv. Kot smo že navajeni, je tudi na današnjo tekmo Pahor prinesel zastavo in z njo že veselo in ponosno maha.

image

9.30: Včeraj je bil na tekmi predsednik vlade Miro Cerar, današnjo pa si bo ogledal predsednik države Borut Pahor. Predsednika države je sprejel Srečko Vilar.

image

9.15: »Proga je v vrhunskem stanju. Preventivno smo jo posuli s soljo. Za tekmovalke bi lahko bil edina ovira dež ali pa dež s snegom,« je dejal vodja tekmovanja Gorazd Bedrač.

8.53: Startna lista je pripravljena, Tina se bo na progo podala četrta.

image

 

8.44: Na prizorišče tekme Zlate lisice se že valijo trume navijačev.


image

image

8.30: Včeraj je vodja tekmovanja Gorazd Bedrač dejal: »Sama proga v nedeljo ne bo predstavljala težave, ker je tako dobro utrjena, da ji tudi deževje ne more do živega. Če bo deževalo, bomo snežno podlago gotovo utrdili s soljo, da preprečimo taljenje snega.«

8.12: Organizatorji naj bi bili dobro pripravljeni in so že zgodaj zjutraj progo posuli s soljo ravno zaradi predvidenega dežja, se pa bojijo, da bi se začel z dežjem mešati tudi sneg, saj bi to pomenilo zelo slabo vidljivost.

Deli s prijatelji