HOKEJ

Vratar Jerry Kuhn ostaja pri Telemach Olimpiji

Objavljeno 26. marec 2013 18.26 | Posodobljeno 26. marec 2013 18.27 | Piše: STA, R. T.

Sedemindvajsetletni Američan je podpisal enoletno pogodbo, v prihodnji sezoni lige EBEL bi rad nastopal v končnici tekmovanja.

Jerry Kuhn, vratar Telemach Olimpije.

LJUBLJANA – Čeprav sezone 2012/13 za hokejiste Telemach Olimpije še ni konec, je vodstvo slovenskih državnih prvakov že zavihalo rokave in začelo postavljati temelje za naslednjo. Kot prvi je nadaljnjo zvestobo zeleno-belim obljubil prvi vratar zmajev Jerry Kuhn, ki je podpisal novo enoletno pogodbo.

Sedemindvajsetletni Američan je bil v tej sezoni ob Janu Muršaku najboljši igralec zmajev in najzaslužnejši, da je moštvo po vrnitvi Pesničana v ligo NHL do zadnjega ostalo v borbi za uvrstitev v končnico lige EBEL. Nastopil je na 51 dvobojih, v 3049 minutah je v povprečju prejel tri zadetke na tekmo in obranil 92 odstotkov od 1900 strelov na njegova vrata.

Sestavljajo karakterno močno ekipo

Ob podaljšanju sodelovanja s Kuhnom je bil zelo zadovoljen direktor kluba Matjaž Sekelj: »Jerry je najboljši vratar v ligi in bo pomemben člen naše ekipe tudi v prihodnje. Z njegovim podpisom smo uradno začeli kreiranje moštva za sezono 2013/14.«

Američan pa je ob podpisu dejal: »V Ljubljani mi je izredno lepo. Odlično se tukaj počuti tudi moja boljša polovica. Že ko sem prišel v Slovenijo, sem vedel, da je Olimpija dobra odskočna deska za prihodnost, zato sem pogodbo, ki sem jo zdaj dobil na mizo, kljub ponudbam nekaterih drugih moštev iz lige EBEL brez prevelikega razmišljanja podpisal. Letos se nam ni uspelo uvrstiti v končnico, po pogovorih z vodilnimi v klubu pa sem začutil, da se bo v novi sezoni sestavila karakterno močna ekipa, katere glavni cilj bo uvrstitev v končnico.«
 

Deli s prijatelji