TURNEJA RAW AIR

VIDEO: Skakalna tekma v Lillehammerju odpovedana! To je drama Jerneja Damjana

Objavljeno 14. marec 2017 19.51 | Posodobljeno 14. marec 2017 21.43 | Piše: STA, S. U.

Organizatorji so morali zaradi premočnega vetra odpovedati tekmo.

LILLEHAMMER – Tekma za svetovni pokal smučarjev skakalcev v Lillehammerju je bila po 26 tekmovalcih zaradi premočnega vetra odpovedana. Nastopila sta le dva slovenska predstavnika, Anže Lanišek (119,5 m, 86,8) in Jernej Damjan (75 m, nič točk). Poleg njiju so bili na startu še trije Slovenci; Jurij Tepeš in Peter ter Domen Prevc.

Prva serija je bila najprej prestavljena za pol ure. Norveški organizatorji so se morali za ta korak odločiti zaradi premočnega vetra, zaradi katerega so morali že pred tem odpovedati poskusno serijo. Veter je pihal tudi preko 7 m/s, nato pa se je zelo hitro umiril in tekmo so lahko začeli.

Toda že ob skoku Laniška, 20. po vrsti, je veter s strani začel pihati tudi s 3 m/s, zato je moral zapustiti startno rampo. Ko so ga čez nekaj minut spustili, je poletel visoko nad hrbtišče olimpijske skakalnice in se je nato komajda ujel, da pri skrajšanem skoku in med nihanjem smuči po sunkih od strani v drugem delu leta ni padel.

Med mnogimi, ki so se morali umakniti s starta, preden so dobili zeleno luč, je bil tudi Damjan, 25. po vrsti. Ko je po dolgem čakanju pristal pri vsega 75 metrih, je zaradi slabega vetra v ciljnem delu jezno snel čelado z glavo in zmajeval, rekoč: »To ni fer.« Nato je skočil le še en skakalec, preden je vodja skakalnih tekmovanj Fis Walter Hoffer peš šel z vrha skakalnice proti dnu, kjer je bil pol ure pozneje posvet, po katerem so povedali, da tekme ne morejo nadaljevati.

Norveška turneja se bo nadaljevala v Trondheimu s sredinimi kvalifikacijami, čeprav vremenska napoved tudi ni dobra, in četrtkovo tekmo. Končala se bo v Vikersundu, kjer bodo v petek kvalifikacije, v soboto ekipna tekma, v nedeljo pa še posamična.

Deli s prijatelji