POJASNILO

VIDEO: Risi na svetovno prvenstvo v Parizu brez Kopitarja. Razlogov je več

Objavljeno 12. april 2017 13.01 | Posodobljeno 12. april 2017 13.01 | Piše: P. Pa.

Anže Kopitar je pojasnil, da je bila to tudi želja vodstva njegovega kluba, ki si želi, da si dobro spočije pred novo sezono.

LOS ANGELES Najuspešnejši slovenski hokejist Anže Kopitar je napovedal, da ne bo nastopil na svetovnem prvenstvu elitne devizije v Parizu 2017. »Leto se žal ne bom udeležil svetovnega prvenstva v Parizu. Sezona je bila dolga, utrujenost je še vedno prisotna, sanirati je treba tudi nekaj manjših poškodb. Odigral sem 90 tekem, bilo je veliko potovanj, moje telo se mora spočiti za naslednjo sezono.«

Dejal je, da je bila to tudi vrhovna odločitev, strokovni direktor kluba mu je dejal, da bi rad, da si res spočije in se dobro pripravi na novo sezono. S tem se je strinjal tudi Kopitar, ki je prepričan, da mu bo ta počitek dobro del.

»Če bodo prikazali takšne igre, kot smo jih prikazali v Minsku, je obstanek v A skupini realen cilj. Vem, da nam je to v preteklosti spodletelo, a volja je vedno prava. Vzdušje v reprezentanci je super in upam, da bodo čim bolje odigrali,« je še dodal Kopitar.

 

Deli s prijatelji