NHL

VIDEO: Rački premočni za Kopitarja in Kralje

Objavljeno 09. maj 2014 11.19 | Posodobljeno 09. maj 2014 11.19 | Piše: STA, P. J.

Anaheim je bil tokrat boljši.

Anaheim je bil v tretji tekmi boljši od Los Angelesa s 3 : 2.

LOS ANGELES – Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v tretji tekmi drugega kroga končnice doma izgubilo proti Anaheimu z 2 : 3, a v zmagah še vedno vodi z 2 : 1.

Anže Kopitar je v statistiko Kraljev vnesel podajo, s čimer ima 15 točk na 10 tekmah v letošnji končnici, gola pa sta dosegla Jeff Carter in Mike Richards.

Kralji so tekmo začeli silovito, najbližje vodstvu pa so bili po strelu Jeffa Carterja od strani, a je vratar gostov strel odbil. V četrti minuti si je neumnost privoščil Trevor Lewis, ki je zaradi zadrževanja moral na klop za kaznovane, Rački pa so ponujeno izkoristili, ko je zadel Corey Perry. Kralji so nato ob igralcu več izenačili v drugi tretjini, a je priključek trajal zgolj deset minut. Los Angeles je bil spet z igralcem manj na ledu, ko je finski blisk Teemu Selänne povišal na 2 : 1.

Ni jim šlo

Zadnjo tretjino so napadalneje začeli Kralji, a so tri minute pred koncem tekme Rački prek Bena Lovejoya povišali  na 3 : 1. Končni poraz je pol minute pred koncem omilil Richards. »Tako je bilo skozi vso sezono. Nikoli ne veš, kaj se bo na naših tekmah dogajalo, zato se vstopnice dobro prodajajo,« je po tekmi dejal Selänne. Ekipi igrata na štiri zmage, četrta tekma bo na sporedu v noči na nedeljo.

V drugi tekmi večera sta se na zahodu pomerila Montreal in Boston, po podaljšku pa je zmagal Boston z 1 : 0. Edini gol je dosegel Matt Fraser, ekipi pa sta zdaj izenačeni v zmagah na 2 : 2.

Deli s prijatelji