NHL

VIDEO: Po naletu Kopitar poškodovan z ledu

Objavljeno 27. oktober 2014 09.23 | Posodobljeno 27. oktober 2014 09.23 | Piše: D. P., STA

Zmago Los Angelesa je v zadnjem delu s kar dvema goloma potrdil Tanner Pearson. Carter, Toffoli in Pearson so z goli in s podajami zbrali 10 točk.

Kopi je predčasno končal tekmo.

LOS ANGELES – Prvaki hokejske lige NHL, Los Angeles Kings, so se v soboto zvečer veselili nove zmage. V domači dvorani so ugnali ekipo Columbus Blue Jackets s 5 : 2. Strelska statistika slovenskega zvezdnika Anžeta Kopitarja je ob šesti zmagi v sezoni ostala prazna. Ta je ledeno ploskev zaradi poškodbe zapustil v drugi tretjini.

Tekmo so bolje začeli gostje, ki so imeli ob prvem odmoru minimalno prednost po golu Tima Erixona. V drugem delu so za preorat poskrbeli Jeff Carter, Tyler Toffoli in Dwight King, gostom pa je upanje vrnil Mark Letestu. Zmago Los Angelesa je v zadnjem delu s kar dvema goloma potrdil Tanner Pearson. Carter, Toffoli in Pearson so z goli in podajami skupaj zbrali 10 točk.

Žal je tekmo predčasno končal Kopitar. Sredi druge tretjine se je Hrušičan znašel v sendviču med Jamesom Wisniewskim in Timom Erixonom, slednji pa je trdo naletel na 27-letnega slovenskega reprezentanta. Kot kaže, ne gre za hujšo poškodbo, saj je trener Daryl Sutter na novinarski konferenci po tekmi dejal, da je s Kopitarjem vse v redu in bržkone je šlo le za udarec. Sicer pa je Los Angeles dosegel že šesto zmago na domačem ledu in poskrbel za nov klubski rekord ob uvodu v sezono.

Deli s prijatelji