PRAVA ŠAMPIONKA

VIDEO: Ilka navdušila vse: poglejte, kaj je naredila po prihodu v cilj

Objavljeno 27. februar 2017 12.19 | Posodobljeno 27. februar 2017 12.19 | Piše: S. U.

Ilka Štuhec s tretjim mestom do kombinacijskega globusa.

Čestitka Mikaeli Shiffrin za zmago.

CRANS MONTANA – Mariborčanka Ilka Štuhec je osvojila svoj prvi mali kristalni globus v karieriimage. V alpski kombinaciji je na tekmi za svetovni pokal alpskih smučark v Crans Montani osvojila tretje mesto in zmagala v skupnem seštevku discipline. Na tekmi je slavila Američanka Mikaela Shiffrin, vodilna v skupnem seštevku sezone, kjer je Štuhčeva zdaj druga.

»Niti malo nisem razmišljala o globusu ali čemer koli, ker sem vedela, da sta pred mano tako superveleslalom kot slalom, kjer je treba odsmučati maksimalno dobro. Po superveleslalomu sem vedela, da so pogoji za slalom dobri, da je proga boljša, kot bi si mislili glede na temperature. Vedela sem, da se moram 'vreči dol', in bo, kar bo,« je pojasnila Štuhčeva.

Naša smučarska šampionka pa je požela simpatije javnosti po prihodu v cilj. Tam je potolažila Italijanko Federico Brignone, ki je sicer osvojila drugo mesto in tako ostala brez malega kristalnega globusa, in njeno rojakinjo Sofio Goggia, ki je zdrsnila na tretje mesto v skupni razvrstitvi svetovnega pokala, takoj za Ilko. Čestitala je tudi zmagovalki omenjene kombinacije, Mikaeli Shiffrin.

Več na priloženem posnetku.

Deli s prijatelji