SMUK

VIDEO: Grozljiva padca Ilkinih smukaških tekmic terjala hud davek

Objavljeno 15. januar 2017 20.30 | Posodobljeno 15. januar 2017 20.30 | Piše: S. U.

Za Miklosevo in Fanchinijevo sezone konec še pred prvenstvom v St. Moritzu.

Za 28-letno Miklosevo je najboljša sezona v karieri, potem ko je bila osma v smukaškem seštevku.

ALTENMARKT – Italijanka Nadia Fanchini in Madžarka Edit Miklos sta doživeli grda padca na treningu pred smukom za svetovni pokal alpskih smučark v avstrijskem Zauchenseeju. Tako Fanchinijevo kot Miklosevo so imobilizirali ter ju prepeljali v dolino z reševalnim helikopterjem. Obe sta utrpeli hujše poškodbe, tako da se je za obe sezona predčasno končala.

Mikloseva je utrpela hujšo poškodbo desnega kolena, Fanchinijeva pa je pri padcu utrpela zlom desne nadlahtnice, pri pregledu pa so odkrili tudi tri počena vretenca v ledvenem predelu.

Za 28-letno Miklosevo je najboljša sezona v karieri, potem ko je bila osma v smukaškem seštevku. Na smuku 3. decembra v kanadskem Lake Louisu je bila tretja, s čimer je izenačila dotlej svoj najboljši izid v svetovnem pokalu, tretje mesto na smuku v St. Moritzu pred dvema letoma.

Tridesetletna Fanchinijeva je dvakrat zmagala v svetovnem pokalu, na lanskem smuku v Italiji (La Thuile) ter na superveleslalomu v Lake Louisu decembra 2008. Ob tem je vpisala še deset uvrstitev na zmagovalni oder. V tej zimi je bila pred poškodbo v smukaškem seštevku 12.

Deli s prijatelji