NESREČA

VIDEO: Biatlonec pristal v drevesu

Objavljeno 14. februar 2016 12.41 | Posodobljeno 14. februar 2016 12.42 | Piše: STA, Mo. S.

V nemškem taboru za zdaj še ne vedo, ali bo moral zaradi nesreče Peiffer izpustiti svetovno prvenstvo v Oslu čez dva tedna.

PRESQUE ISLE – Biatlon ni povsem nedolžen šport, a prva asociacija pri morebitnih poškodbah ali nesrečah je verjetno povezana s strelskim delom tekme. Nemec Arnd Peiffer pa je na tekmi v ameriškem Presque Islu v petek doživel nenavadno nezgodo, saj je v zavoju zapeljal v gozd in trčil v drevo. Končalo se je razmeroma dobro.

Nemec je, potem ko je na ledeni zaplati zapeljal s proge in preko zaščitne mreže odletel v gozd, precej trdo pristal v drevesu, za trenutek izgubil zavest, potem pa so ga na nosilih in z opornico na vratu odpeljali v bolnišnico.

Sreča v nesreči

Iz nemškega biatlonskega tabora so zdaj sporočili, da je imel njihov tekmovalec pravzaprav srečo v nesreči, saj bi se lahko vse skupaj končalo precej slabše. Doživel je lažji pretres možganov, ima številne udarnine in modrice po prsnem košu in obrazu, na srečo pa ni nič zlomljeno in se je zvečer po lokalnem času že vrnil v hotel.

»Če se zdravstveno stanje ne bo poslabšalo, bo lahko šel v ponedeljek z nami na letalo in domov. Pohvaliti moramo zdravniško oskrbo na tekmovališču, bila je izvrstna, Arnd pa zdaj potrebuje predvsem nekaj dni počitka in miru,« je dejal zdravnik nemške ekipe Klaus Marquardt.

V nemškem taboru za zdaj še ne vedo, ali bo moral zaradi nesreče Peiffer izpustiti svetovno prvenstvo v Oslu čez dva tedna.

Deli s prijatelji