ZLATA LISICA

V ŽIVO: Pod Pohorjem že trume navijačev

Objavljeno 21. februar 2015 10.13 | Posodobljeno 21. februar 2015 15.21 | Piše: D. P., P. Pa.

Danes se Tini žal ni izšlo po željah.

Ob Tini Maze fizioterapevtka Nežka Poljanšek, za njima pa Avstrijka Kathrin Zettel.

MARIBOR – Na 51. Zlati lisici na Pohorju je zmagala Anna Fenninger. Na drugo mesto se je uvrstila Nemka Viktoria Rebensburg, na tretje pa Tina Weirather. Veleslalomska tekma se je danes končala brez uvrstitve slovenskih tekmovalk, saj je Tina Maze odstopila že v prvi vožnji, Ana Drev pa v drugi. Slovenska šampionka Tina pa bo že jutri na slalomski tekmi imela novo priložnost, da spet poveča prednost v skupnem seštevku pred Avstrijko, ki se ji je že nevarno približala in v zadnjih nekaj tekmah zmanjšala prednost za okoli 300 točk.

14.15: Podelitev veleslalomskih nagrad bo potekala ob 18. uri na Trgu Leona Štuklja.

14.14: Anna Fenninger je zelo zmanjšala prednost Tine Maze v skupnem seštevku. Razlika med njima je le še 84 točk.

14.12: Po drugem vmesnem času je Anna zaostajala že skoraj za pol sekunde za Rebensburgovo, toda v spodnjem delu je neverjetno pospešila in na presenečenje vseh zmagala s prednostjo štirih stotink.

Na tretjem mestu je Tina Weirather.

13.31: »Smuči sem malo prehitro obrnila. Nisem mogla popraviti situacije. Bilo je hudo obležati v snegu. Čeprav sem odstopila, so bili navijači še glasni,« je po odstopu dejala Ana Drev.

13.18: Po dobrem vmesnem času je odstopila edina Slovenka, ki je imela zagotovljen nastop v drugi vožnji, Ana Drev.

13.15: Začela se je druga vožnja.

12.43: V Mariboru še vedno vlada vroče navijaško razpoloženje. Po prizorišču se razlega Henčkova uspešnica Lisičke zlate, na katero nori in pleše staro in mlado.

11.58: Vodilna po prvi vožnji Anna Fenninger se krepča in čaka na drugo vožnjo v hotelu.

11.10: Obrambni minister Janko Veber je čestital organizatorjem za odlično izvedbo tekme in ambient. »Tina Maze je svetovna, danes je Maribor svetovni,« je dejal.

11.05: Na tekmi je tudi vrh slovenske smučarske zveze. Tone Vogrinec je ob omembi Tininega odstopa le skomignil z rameni.

image

10.54: »Tino sem že večkrat dvignil, tudi do jutri jo bomo,« je rekel Andrea Massi.

10.50: »Razočarana sem. To je zame šok. Zdaj si na hitro odpočijem in grem na trening slaloma,« je dejala Tina Maze.

10.46: »V želji, da bi izbrala najboljšo linijo, sem plačala. Navijačem želim dati največ. Čutim, da sem jim to dolžna. Težko mi je,« je dejala novinarjem. »Slalom želim narediti čim boljši. Zdaj bom imela malo več miru, da se pripravim.«

10.45: Massi je dejal: »Takoj je treba reagirati in pogledati, kaj je bilo pozitivno. Dobro je smučala. Tako je treba reagirati. Tina je bila prepričana, bilo pa je veliko pritiska.« Massi je še dejal, da bodo današnji program nekoliko prilagodili.

10.40: Anna Fenninger je prvo nalogo opravila odlično. S svojim nastopom je več kot zadovoljna, a ve, da bo morala v drugi vožnji prikazati enako dobro predstavo.

image

10.35: Tino Maze je naš reporter ujel v družbi fizioterapevtke Nežke Poljanšek in Andreo Massija. Tina je po odstopu razumljivo razočarana.

image

image

image

10.31: Po dobrem vmesnem času se je Lindsey Vonn na progi znašla v težavah, padla in končala v zaščitni mreži. Njen nastop je budno in pozorno spremljala tudi Tina Maze.

10.26: Tribune v ciljni areni so povsem polne navdušenih navijačev.

image

10.24: Po odstopu je Tina v cilju dejala, da ne ve, kaj točno se je zgodilo tik pred ciljem.  »Enostavno sem precenila linijo. Mislila sem, da mi bo zneslo. Videla sem se že v cilju. Prevelika hitrost ni nedolžna. Uštela sem se. Ni se izšlo. Malo me je poneslo to, da sem doma. Jutri je nov dan, treba je iti naprej ...«

Povedala je, da je začutila bučno navijanje. »Prav zaradi tega mi je žal, da se je končalo tako. Šla sem na njihovih krilih. Zaradi njih mi je žal.«

10.10: Nad odstopom Tine je bila presenečena tudi Američanka Mikaela Shiffrin: »Škoda, ker je odstopila. Žal mi je.«

10.09: Po Tinini napaki se je Pohorje zavilo v mučno tišino. Zgodi se tudi najboljšim. Po nekaj sekundah tišine pa so navijači z bučnim navijanjem pozdravili Tino.

10.08: Tina je napadla na polno. Videlo se je, da se bori za vrhunsko uvrstitev, a tik pred ciljem je storila napako in odstopila.

10.05: Anna Fenninger je po vrhunskem nastopu dejala, da je izjemno lepo smučati v Mariboru. »Proga je super pripravljena,« je povedala po prihodu v cilj.

10.06: Navijači navdušeno spremljajo tekmovalke.

image

10.02: Za Tino Maze navija tudi družina Jarc, prvi osebni sponzor Tine Maze.

image

10.00 Ciljna arena je polna, tekma se je začela.

image

9.20: Ciljna arena se počasi polni, obiskovalcev je vse več.

image

image

9.16: Tekmovalka Ana Drev je navdušena nad pripravo proge in nad snegom, ki po njenih besedah ni prav nič spomladanski.

9.15: Parkirišča ob prizorišču so že povsem polna. Obiskovalci lahko parkirajo pri vojašnici Generala Maistra in nato uporabijo javni prevoz, ki jih bo pripeljal do prizorišča

8.56: Na eni izmed stojnic so po Tini poimenovali 'borovničke', ki gredo za med. Odločili so se, da ne bodo računali nič, vsak pa lahko da prostovoljni prispevek.

image

8.55: Proti prizorišču se vijejo trume smučarskih navdušencev, za našo šampionko pa bo danes navijalo staro in mlado.

image

 

8.53: Zelo dobro je poskrbljeno tudi za navijače, ki si lahko na stojnicah kupijo navijaško opremo. Cena šalov znaša med 10 in 15 evri. Kljub zgodnji uri pa gre dobro v promet pivo.

image

image

8.46: Pred hotelom že čaka avto naše šampionke Tine Maze.

image

 

Deli s prijatelji