OI

V Soči ne grejo vsi Kopitarji

Objavljeno 06. januar 2014 13.19 | Posodobljeno 06. januar 2014 13.24 | Piše: Rok Tamše

Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar je razkril seznam igralcev za olimpijski turnir.

Selektor Matjaž Kopitar z mladimi močmi v Belorusijo

LJUBLJANA – Selektor slovenske hokejske reprezentance Matjaž Kopitar, ki je s svojimi izbranci lani februarja v danskem Vojensu priigral zgodovinski premierni nastop na olimpijskih igrah, je objavil seznam igralcev za letošnje igre, ki bodo od 7. do 24. februarja v ruskem Sočiju.

Okostje moštva sestavljajo igralci, ki so igrali v Vojensu, Kopitar pa je dodal še enega, osmega branilca, Matica Podlipnika, medtem ko sta se pri napadalcih pridružila prva asa Anže Kopitar iz NHL in Jan Muršak iz KHL. Ob njiju bosta v napadu igrala tudi Miha Verlič in Anže Kuralt, ki sta dobila prednost pred Rokom Pajićem in Gašperjem Kopitarjem.

»Matic Podlipnik se je izkazal na pripravljalnem turnirju v Innsbrucku, skozi sezono dobro napreduje in predstavlja našo prihodnost. Pri napadalcih sem se ob stalnih igralcih glede na letošnje igre v klubih odločil za Miho Verliča iz Olimpije in za drugega strelca francoske lige Anžeta Kuralta,« je dejal selektor Kopitar, ki je poudaril, da sta bila pri izboru odločilna urejen status v klubih in stalnost v formi.

Del strokovnega vodstva bo tudi Aleš Burnik, ki skrbi za videoanalizo.

Na OI bodo šli naslednji igralci: vratarji Robert Kristan, Andrej Hočevar, Luka Gračnar, branilci Blaž Gregorc, Žiga Pavlin, Andrej Tavželj, Aleš Kranjc, Klemen Pretnar, Mitja Robar, Sabahudin Kovačević in Matic Podlipnik ter napadalci Žiga Jeglič, Rok Tičar, Robert Sabolič, Marcel Rodman, David Rodman, Jan Urbas, Jan Muršak, Anže Kopitar, Boštjan Goličič, Žiga Pance, Aleš Mušič, Miha Verlič, Anže Kuralt in Tomaž Razingar.

Deli s prijatelji