HOKEJ

V mednarodno ligo INL kar šest slovenskih klubov

Objavljeno 08. junij 2013 16.15 | Posodobljeno 08. junij 2013 16.15 | Piše: STA, P. J.
Ključne besede: hokej INL

V ligi bo še pet italijanskih klubov in štirje avstrijski, med katerimi bo tudi aktualni prvak Bregenzerwald.

LJUBLJANA – Šest slovenskih hokejskih klubov – Playboy Slavija Ljubljana, Triglav Kranj, Bled, Maribor, Celje in Team Jesenice – bo prihodnjo sezono (2013/14) nastopalo v mednarodni ligi INL, v kateri bo še pet italijanskih klubov in štirje avstrijski, med katerimi bo tudi aktualni prvak Bregenzerwald.

Sezona se začne v drugi polovici septembra

V petek je v Salzburgu potekal sestanek 15 moštev lige INL ter predstavnikov hokejskih zvez Slovenije (HZS), Avstrije (ÖEHV) in Italije (FISG). Dogovorili so se, da se bo sezona začela v petek, 20. septembra. V uvodnem krogu se bo igralo po 28 tekem, vsak klub bo odigral po eno tekmo doma in eno v gosteh. Nato se bodo glede na uvrstitev izoblikovale tri skupine s po petimi ekipami. Moštva, uvrščena od 1. do 5. mesta rednega dela, se bodo uvrstila v četrtfinale. Moštva, uvrščena od 6. do 15. mesta redne sezone, se bodo razdelila v dve kvalifikacijski skupini, v kateri zmagovalec prejme tri bonus točke, drugouvrščeni dve točki in tretji eno. Četrti in peti ne prejmeta nobene točke. Po razvrstitvi vsaka skupina odigra še dodatnih osem tekem. Tri skupine bodo igrale tako imenovani vmesni krog.

V rednem delu in vmesnem krogu se ob neodločenem izidu rednega dela tekme igra petminutni podaljšek (4 na 4) oziroma do zlatega gola. V primeru neodločenega izida sledijo kazenski streli. Zmagovalec v rednem delu igre bo dobil tri točke, zmagovalec po petminutnem podaljšku ali po kazenskih strelih dve, poraženec po podaljšku pa eno točko. V primeru neodločenega izida po rednem delu tekme, vendar le v primeru odločujoče tekme končnice, se bo igral 20-minutni podaljšek (4 na 4) oziroma do zlatega gola. Če po 20 minutah ne bo zadetka, sledi čiščenje ledu in naslednjih 20 minut podaljška. Kazenskih strelov v primeru odločujoče tekme v končnici ni, sicer veljajo pravila uvodnega kroga.

Vsak klub lahko ima po štiri tuje igralce

V dveh kvalifikacijskih skupinah se po osmih tekmah zmagovalec skupine kvalificira v četrtfinale, medtem ko drugouvrščeni moštvi skupine A in skupine B med seboj igrata eno tekmo, zmagovalec pa zasede zadnje, osmo prosto mesto končnice. V master skupino se uvrsti prvih pet ekip po uvodnem delu, ki se kvalificirajo v četrtfinale. Prve tri ekipe imajo po odigranem vmesnem krogu pravico do izbire svojega nasprotnika v četrtfinalu. Končnica se igra na tri dobljene tekme, tekmovanje pa se bo zaključilo 8. aprila 2014.

Vsak klub ima lahko v svojih vrstah po štiri tuje igralce, med njimi dva, mlajša od 22 let, in dva starejša.

 

* Klubi v ligi INL v sezoni 2013/14

Slovenija: Playboy Slavija Ljubljana Triglav Kranj, Bled, Maribor, Celje, Team Jesenice
Avstrija: Bregenzerwald (TV), Palaoro Lustenau, VEU Feldkirch, Zell am See
Italija: Kaltern Hechte, Eppan Pirates, Merano Junior, Neumarkt, Gherdeina

 

Deli s prijatelji