POGAJANJA

V ligi NHL bodo vendarle igrali

Objavljeno 06. januar 2013 17.05 | Posodobljeno 06. januar 2013 17.04 | Piše: Mo. S., STA

Do zdaj so odpovedali že 625 tekem, vse do 14. januarja, kar je malenkost več kot polovica prvotno načrtovane sezone, ki bi se morala začeli oktobra lani.

Anže Kopitar je prispeval podajo

NEW YORK – Potem ko so se v nedeljo zjutraj razširile neuradne informacije, da je prekinitve dejavnosti v hokejski ligi NHL konec, je zdaj novica postala tudi uradna. Vodstvo lige NHL in sindikat igralcev sta dosegla dogovor o najpomembnejših spornih točkah, kar pomeni, da bodo sezono 2012/13 zdaj vendarle lahko začeli. Dogovor je bil dosežen po 16-urnem sestanku.

Čaka jih še veliko dela

»Lahko vam povem, da smo dosegli dogovor o ogrodju nove kolektivne pogodbe. Podrobnosti moramo še določiti in jih prenesti na papir. Čaka nas še veliko dela, a dogovor vendarle je. Z naše strani mora dogovor ratificirati naš odbor lastnikov klubov, seveda pa ga morajo potrditi tudi igralci,« je v prvem odzivu po pogajanjih dejal komisar lige NHL Gary Bettman.

Glavna pogajalca na današnjem nočnem pogajalskem maratonu sta bila tokrat kar prva moža obeh strani, Bettman in direktor združenja igralcev NHLPA Don Fehr. Če bodo tudi podrobnosti dogovora uspešno spravili pod streho, se bodo v ligi izognili drugi odpovedi celotne sezone zaradi nesoglasij pri pogodbah in financah. Doslej se je to zaradi podobnih razlogov zgodilo v sezoni 2004/05.

Odpovedali že 625 tekem

Bettman je že pred koncem pogajanj namignil, da je 19. januar zadnji datum, ko bi morali začeti sezono v skrajšani obliki, če želijo pod streho spraviti vsaj 48 tekem rednega dela za vsako ekipo. Danes o časovnih podrobnostih še ni mogel govoriti, tudi zaradi še nedorečenih tem, a je dal jasno vedeti, da časa ni na pretek. Do zdaj so odpovedali že 625 tekem, vse do 14. januarja, kar je malenkost več kot polovica prvotno načrtovane sezone, ki bi se morala začeli oktobra lani.

Deli s prijatelji