TURNIR

V hokejskem derbiju na Bledu zmaga Ljubljančanov

Objavljeno 25. avgust 2013 00.02 | Posodobljeno 25. avgust 2013 00.04 | Piše: STA, Ma. F.

Tradicionalni poletni uvod v hokejsko sezono na Bledu se je končal z obračunom med ljubljanskimi in jeseniškimi hokejisti.

Olimpija proti Jesenicam.

BLED – Hokejisti Telemacha Olimpije so v zadnji tekmi poletne lige Rudija Hitija na Bledu premagali Team Jesenice s 4 : 1 (1 : 0, 3 : 1, 0 : 0). Turnir so dobili hokejisti norveškega Stavangerja, ki so v popoldanski tekmi premagali francoski Briançon s 4 : 2 (2 : 1, 1 : 1, 1 : 0).

Tradicionalni poletni uvod v hokejsko sezono na Bledu se je končal s tradicionalnim obračunom med ljubljanskimi in jeseniškimi hokejisti. Ti so sicer tokrat zbrani v ekipi z imenom Team Jesenice, ki je nekakšen reševalni projekt Hokejske zveze Slovenije (HZS). Ta želi na ta način pomagati športu številka ena v železarskem mestu, da bi preživel burno dogajanje zadnjega časa. A derbi je vendarle derbi, ne glede na ime ekipe ali kakovostno zasedbo, kar so pokazali tudi privrženci obeh moštev, saj so dodobra napolnili blejsko dvorano in spomnili na nekdanje, svetlejše hokejske čase.

Že popoldne je bil odločen boj za prvo mesto na tekmovanju. V predzadnji tekmi je namreč norveški prvak Stavanger upravičil vlogo tihega favorita poletne lige, dosegel še tretjo zmago v treh dneh in osvojil skupno prvo mesto.

Deli s prijatelji