TRAGIČNO

Umrl nekdanji reprezentant Elvis Bešlagič

Objavljeno 25. april 2013 14.26 | Posodobljeno 25. april 2013 16.21 | Piše: S. N.

Leta 2012 je bil sprejet v Slovenski hokejski hram slavnih.

Umrl je Elvis Bešlagič.

JESENICE – V 40. letu je v Nemčiji umrl nekdanji slovenski reprezentant Elvis Bešlagič. Zadnjih 13 let je deloval v tujini, sprva kot igralec, nazadnje kot trener.

V slovenskem hramu

Pred odhodom v tujino je Bešlagič do leta 1995 igral na Jesenicah, nato pa prestopil k Olimpiji, leta 1997 pa se je vrnil v rdeči železarski dres. Osvojil je prvi naslov prvaka samostojne Slovenije z Jesenicami in nato še dva naslednja, nato je ob prestopu k zmajem nanizal še tri naslove prvaka z Olimpijo do sezone 1996/97. Leta 2000 je sledila selitev v tujino. Najprej je šel v Iserlohner, v drugo nemško ligo, in tam za različne klube v drugi in tretji ligi igral do lani, letos pa je zasedel mesto glavnega trenerja četrtoligaškega moštva Waldkraiburg. V Nemčiji je zadnja leta igral pod imenom Elvis Reese.

Reprezentančno kariero je začel kot mladinec še v dresu nekdanje skupne države leta 1989, nato pa je v obdobju med 1993 in 2003 odigral za reprezentanco 177 tekem in z mesta branilca dosegel zavidljivih 32 zadetkov. Leta 2003 je bil tudi član slovenske reprezentance, ki si je v Nemčiji izborila prestop iz skupine B v A-skupino hokeja na rolerjih pod vodstvom Andreja Hebarja starejšega, ki je bil ob današnji žalostni novici nemalo presenečen: »Pravzaprav je težko najti besede ob tem trenutku. Vedno nasmejan, vedno pripravljen na kakšno potegavščino skupaj s soigralci ...«

Leta 2012 je bil Bešlagič sprejet v slovenski hokejski hram slavnih.

Šokirani Vnuk

»Zelo težko kaj rečem ... Vest me je presenetila … Ni kaj reči, presenetilo in šokiralo me je, težko sploh kaj povem,« je ob tragični novici dejal Tomaž Vnuk, nekdanji hokejist Olimpije in Jesenic.

Ostal bo spomin na skoraj 1000 tekem

Vest so objavili tudi na spletni strani Hokejske zveze Slovenije (HZS). »Krojil je velike uspehe našega hokeja, predvsem jeseniškega in tudi ljubljanskega,« so zapisali o pokojnem.

»Žal Elvisa ni več, ostal pa bo spomin na skoraj 1000 tekem, na katerih je razveseljeval ljubitelje hokeja po vsej Evropi. Slava njegovemu spominu!« pa je na spletni strani HZS zapisal Andrej Stare.

Deli s prijatelji