NOVINARSKA KONFERENCA

Ulaga zavrača očitke o provizijah

Objavljeno 17. september 2013 17.20 | Posodobljeno 17. september 2013 17.20 | Piše: STA, S. U.

Predsednik SZS je danes na novinarski konferenci pojasnil svoje poglede na napovedane spremembe statuta.

Primož Ulaga.

LJUBLJANA – Pred sredino skupščino Smučarske zveze Slovenije je predsednik SZS Primož Ulaga danes na novinarski konferenci pojasnil svoje poglede na napovedane spremembe statuta, ki jih bodo obravnavali na skupščini, predvsem tiste o nagradah za delo v zvezi. Kot je pojasnil direktor SZS Jurij Žurej, pri predlaganih spremembah ne gre za profesionalizacijo predsedniške funkcije, temveč za to, da bi imeli možnost dobro delo nagraditi. Poleg predloga teh sprememb bodo na skupščini obravnavali še predloge sprememb nekaj členov o strukturnem delovanju zveze, ne bodo pa posegali v delovanje stroke oziroma spreminjali funkcij vodij ekip in reprezentanc.

Ne gre samo za nagrajevanje predsednika, ampak vseh oseb

»Osnovne spremembe so organizacijske narave, ki naj omogočijo prilagoditev organizacije glede na potrebe procesov. Ne gre samo za nagrajevanje predsednika, ampak vseh oseb, ki opravljajo določeno delo. A to ne bo samodejno, ampak šele po tem, ko izvršilni odbor presodi, da je nekdo izpolnil določene naloge in da je primerno, da se za to da nagrada,« je predlagane spremembe utemeljil direktor Žurej.

Obenem je opozoril še na eno, za SZS zelo aktualno problematiko, povezano s financami. Zaradi Factor banke in sklepa Banke Slovenije, da se ne morejo izvajati reprogramiranja kratkoročnih kreditov, bo konec meseca zveza morala uskladiti 931.000 evrov, zaradi česar je delovanje na tem področju zdaj povsem v ospredju.

Očitke o provizijah odločno zavrača

Ulaga je na novinarski konferenci predstavil svoje delo, poudaril, da je pri tem uspešen, da je znižal stroške, za sredino skupščino pa je napovedal tudi, da bodo imeli klubi veliko več, če se bodo odločili za spremembe. »Jaz imam kaj pokazati. Pričakoval sem še več, a glede na prihodke sem zelo zadovoljen. Pri nordijcih smo praktično zapolnjeni, sponzorji so prisotni, tudi pri alpincih je dobro. Več ne moremo imeti, ker so pravila Fis jasna,« je o tem dejal Ulaga.

Očitke o domnevnih provizijah, ki naj bi jih prejemal, pa je odločno zavrnil: »Kar se tiče provizij: provizija se zelo slabo sliši. Nagrajevanje za uspešnost pa je v današnjem času običajno skoraj v vsakem podjetju, ampak s tem nočem reči, da sem dobival kakšne provizije. Stalno se govori, da dobivam neke provizije ... S tem nimam nič, tega ne morem početi, ampak to stalno prihaja, ker si je pač Primož Ulaga dovolil, da bi rad nekaj naredil in spremenil.«

»Maksimalno sem se potrudil. Kar je uspelo, je uspelo. Govori se, da si ta zveza kar nekaj deli med sabo. Revizija bo pokazala, da ni tako. Vse je v skladu s pogodbo. Ne morem si kar sam plačevati ali si odpreti kartice. Saj smo resna zgodba, uspešna, nekaterim pa to ni všeč in bi bilo bolje, da bi bilo kaj kalnega,« je Ulaga še dejal o domnevno nepreglednem delovanju zveze pod njegovim vodstvom.

Deli s prijatelji