KONEC KARIERE

Tomaž Razingar se je poslovil

Objavljeno 09. september 2015 17.44 | Posodobljeno 09. september 2015 17.45 | Piše: STA, Mo. S.

Simbolični konec kariere je tako 9. 9. in tudi ura je bila v znamenju devetic – ob 9.09.

Tomaž Razingar.

LESCE – Tomaž Razingar, dolgoletni kapetan slovenske hokejske reprezentance in eden najboljših slovenskih hokejistov, je danes uradno sklenil kariero. Po 20 letih se je odločil, da ima aktivnega igranja dovolj, konec pa je oznanil na datum, ki vsebuje njegovo priljubljeno številko – devetico.

Simbolični konec kariere je tako 9. 9. pa tudi ura je bila v znamenju devetic – ob 9.09. »Prišel je čas, ko je treba reči, da je zgodba na ledu končana. Za mano je 20 lepih let. Danes vam sporočam, da je moje hokejske kariere konec,« je na precej čustveni novinarski konferenci v Lescah dejal Razingar.

Kapetan reprezentance na zadnjem SP v Ostravi je pojasnil, da si ne zapira vrat v hokeju, kjer bo morda v prihodnosti še deloval, za zdaj pa se bo nekoliko bolj posvetil družini in zasebnemu življenju, ki je trpelo v letih kariere. Dodal je še, da je razmišljal o podaljšanju aktivne poti na klubski ravni še za kakšno sezono, toda ocenil je, da razmere na Jesenicah še niso dovolj urejene, da bi se od ledu poslovil v okolju, kjer je začel dolgo kariero.

Dolga kariera

Razingar je igral za Acroni Jesenice, Všetin, Pardubice, Hradec Kralove, Beljak, Ravensburg, Trojo in nazadnje za Duklo Trenčin, preizkusil pa se je tudi v severnoameriških ligah AHL in ECHL. Za Slovenijo pa je nastopil na 15 svetovnih prvenstvih, vrhunec pa je bil seveda olimpijski nastop v Sočiju 2014.

Deli s prijatelji