NHL

Točka in gol Kopitarja

Objavljeno 10. april 2014 10.14 | Posodobljeno 10. april 2014 10.14 | Piše: D. P., STA

Že v noči na petek bodo Kralji odigrali zadnjo letošnjo gostujočo tekmo v rednem delu sezone. Iz Calgaryja se selijo v Edmonton, kjer se bodo pomerili z zadnjeuvrščeno ekipo zahodne konference.

CALGARY – V severnoameriški hokejski ligi potekajo odločilni boji rednega dela pred začetkom končnice. Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja so bili poraženi po kazenskih strelih na gostovanju pri ekipi Calgary Flames s 3 : 4. Kopitar je v rednem delu tekme prispeval en gol, in sicer v drugi tretjini za izid 2 : 3.

Kopitar ga je zabil

Kralji so izsilili podaljšek po zadetku Dwighta Kinga za 3 : 3 v tretji tretjini. Po podaljšku brez zadetkov so zmagovalca dvoboja določili kazenski streli, pri katerih pa je bilo uspešnejše domače moštvo.

Serijo kazenskih strelov je odprl domači Joe Colborne, ki pa ni zadel. Za Kralje je kot prvi poskušal Kopitar, a je njegov poskus ubranil vratar domačih Karri Ramo. V drugi seriji je prvi streljal Michael Cammalleri, njegov strel na prvo vratnico pa je Jonathan Quick zaustavil. Slovak Marian Gaborik je v drugi seriji za goste zadel s strelom v levi zgornji kot vrat Rama. V tretji seriji je za domače izenačil Jiri Hudler, zmagovalca pa ni odločil Jeff Carter, ki ga je Ramo spregledal. V četrti seriji je Sean Monahan še drugič na tekmi ugnal Quicka, Mike Richards pa je zgrešil in zmaga je ostala doma, Kralji pa so zabeležili tretji zaporedni poraz.

Konec končnice

Že v noči na petek bodo Kralji odigrali zadnjo letošnjo gostujočo tekmo v rednem delu sezone. Iz Calgaryja se selijo v Edmonton, kjer se bodo pomerili z zadnjeuvrščeno ekipo zahodne konference.

Ekipa Los Angeles Kings bo po rednem delu letošnje sezone zasedla tretje mesto v pacifiški skupini, po zadnjih dvobojih onstran Atlantika pa je že jasno, da se bodo Kralji v prvem krogu končnice pomerili z moštvom San Jose Sharks, ki bo po porazu v Anaheimu z 2 : 5 zasedlo drugo mesto v skupini. Po novem sistemu med seboj v prvem krogu končnice igrata drugo- in tretjeuvrščena ekipa skupine. Prednost domačega igrišča bodo imeli Morski psi. Nazadnje sta se ekipi Los Angeles in San Jose v prvem krogu končnice pomerili pred tremi leti, ko so s 4 : 2 v zmagah napredovali Morski psi.

Deli s prijatelji