ZAKLJUČEK

Tinin zadnji slalom v letošnji sezoni

Objavljeno 15. marec 2014 10.05 | Posodobljeno 15. marec 2014 12.55 | Piše: P. J., D. P.

Tina Maze je po prvi vožnji zaostajala več kot pet sekund, krive naj bi bile tudi težave z želodcem.

LENZERHEIDE – Tina Maze je zbolela. Nastopila je s hudimi bolečinami v trebuhu, je po prvi vožnji poročal naš dopisnik iz Švice. Vprašljiv je tudi jutrišnji nastop na veleslalomski tekmi. Kot nam je uspelo izvedeti, ima Tina hude težave z želodcem, smučarski šampionki pa naj bi manjkalo tudi potrebne motivacije.

Ne ve se, ali bo nastopila

Tina Maze je po prvi vožnji za vodilno Mikaelo Shiffrin zaostala več kot pet sekund. Kot smo izvedeli, je zbolela. Ima želodčne težave, zato ni mogla izkoristiti proge in postavitve, ki jo je zakoličil njen trener Mauro Pini.

Da ni vse tako, kot bi moralo biti, je bilo mogoče videti že med samo vožnjo, saj Tina ni imela prave energije in volje. Na prvi progi se ni izkazala, start na drugi vožnji pa je izpustila. Nabrala je več kot pet sekund zaostanka.

Veliki zaostanki

Tina se je na progo podala s startno število 12 in letos prvič izpadla iz elitne sedmerice. V cilj je prismučala z več kot petimi sekundami zaostanka za vodilno Mikaelo Shiffrin, ki je v slalomu trenutno nepremagljiva. Vse ostale smučarke so za njo zaostale več kot sekundo in pol.

Naporna sezona

»Vse, kar si želim, je mir,« je včeraj dejala Tina Maze. Pravi, da si po sezoni, ki je bila zanjo zelo naporna in težka, želi samo miru. »Ne glede na to, ali bom prva ali zadnja, zdaj potrebujem mir.«

 

Deli s prijatelji