ZLATA LISICA

Tini zmaga, s konkurenco je pometla

Objavljeno 27. januar 2013 10.16 | Posodobljeno 27. januar 2013 15.27 | Piše: T. L.

Črnjanka je bila najhitrejša v obeh vožnjah.

MARIBOR – V Mariboru se je na najboljši možni način – z zmago Tine Maze – sklenila letošnja 49. Zlata lisica. Nizke temperature so šle na roko organizatorjem, ki so progo dobro pripravili, po besedah tekmovalk je bila ta pripravljena še bolje kot za včerajšnji veleslalom.

V prvi vožnji se je na progo najprej podala Avstrijka Kathrin Zettel in svojo nalogo opravila solidno, tako da je ostala v vodstvu, vse dokler se ni po slalomski progi s številko pet spustila naša šampionka Tina Maze. V edinstvenem vzdušju, za katero so tudi danes poskrbeli navijači slovenske reprezentance, je obljubila, da bo pokazala vse, kar zna. In je: v cilj se je pripeljala s skoraj sekundo prednosti pred Zettlovo. Izjemno ji je uspelo presmučati predvsem spodnji del proge. Najbolj se ji je približala Švedinja Hansdotterjeva, in sicer na okroglih šest desetink sekunde.

Tina je v izjavi za TV Slovenija povedala, da jo je smučka v zgornjem delu 'ubogala', da ji je lahko zaupala in da je v spodnjem delu odpeljala res dobro in brez napak. Na bučno vzdušje se je danes že malce bolj navadila, včeraj pa je, kot je dejala, bila sprva kar malce šokirana. 

Tina edina Slovenka v finalni vožnji

Je pa bila v drugem teku edina slovenska predstavnica na startu, saj se preostale štiri Slovenke, Ana Bucik, Katarina Lavtar, Ula Hafner in Eli Plut, niso uvrstile v finale. Od četverice je do cilja edina pripeljala Bucikova in zasedla 33. mesto.

Skoncentrirana do konca

Tina Maze je v drugi vožnji pometla s konkurenco in po odličnem spodnjem delu zanesljivo pripeljala v cilj kot zmagovalka. Po zmagi je za državno televizijo dejala, da se ji je na startu »mešalo« od velikega pritiska. »Množica je krasna in krasno je, da lahko zmagaš. Ni pa lahko. Po prvem teku so me spraševali, zakaj sem tako tečna, ampak včeraj sem se naučila, da je treba ostati skoncentriran do konca.«

Nasmejana Tina je takoj po zmagi gledalce nagradila s kolesom (telovadno prvino, da ne bo pomote), ob podelitvi pa zapela še Zdravljico.

 

Deli s prijatelji