SPOROČILO

Tini Maze grozijo s smrtjo

Objavljeno 03. marec 2013 14.54 | Posodobljeno 03. marec 2013 16.58 | Piše: A. L., Ma. F.

Po e-pošti je prispelo grozilno sporočilo.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Tini Maze so grozili s smrtjo, je poročal komentator na drugem programu RTV Slovenija. Grožnje vodilni v svetovnem pokalu je prejel prireditelj SC Garmish. Gre za anonimno grožnjo, Tini Maze pa so nemudoma zagotovili policijsko varovanje.

Obravnavajo resno

»Grožnja je prišla po e-pošti, organizatorji pa jo jemljemo skrajno resno. Spisana je bila proti Tini Maze,« so pojasnili po poročanju spletnega portala Focus.de. Na tamkajšnji policiji so potrdili prejem grozilne e-pošte: »Policija jo bo analizirala.«

Mazetova: Ljudem gre v nos

»Neki mejl je baje prišel, da se naj pazim. Ne vem, jaz tega nisem videla. Ljudem gre v nos, ko se nekdo tako dober pojavi. Je pa odvisno od posameznika, koliko padeš v to ... Mislim, da jim igrica ni uspela totalno,« je grožnje komentirala Mazetova za Val 202

»Počutili smo se ogrožene. Kar zadeva varnost, se je nemška policija odzvala odlično, treba jo je pohvaliti. Na tem svetu obstaja očitno vedno kakšen bedak. V Italiji obstaja pregovor, da je mati bedakov vedno noseča (la madre degli idioti e sempre incinta). Upam, da gre res le za enega bedaka in da ne gre za sabotažo, kajti v tem primeru pomeni, da gremo mogoče komu v nos. Mislim, da je to bolj teorija in da gre res le za kakšnega slaboumneža. Ne rabimo tega, opravljamo svoje delo. Bilo bi lepo, da nas pustijo na miru. Zadnjič se je nekaj zgodilo na svetovnem prvenstvu, to je bilo znotraj ekipe (afera frekvenca). Bilo je, kar je bilo, tudi z bivšim predsednikom Smučarske zveze Slovenije Tomažem Lovšetom. Tega imamo dovolj. Vem pa, da so navijači na strani Tine, ljudje jo imajo radi in to me malo potolaži,« je v pogovoru za Val 202 povedal vodja ekipe Tine Maze Andrea Massi.

»Nikoli še nisem imel spremstva policije, ki bi spala blizu naše sobe«

»Sporočila s to vsebino nisem videl. Žal zadeva ni ostala tajna, ker je nekdo to sprožil, kar se mi ne zdi profesionalno. To je ena bedarija, ki je ni bilo treba niti sprožiti. Malo sem se razjezil na organizatorje, ki sicer pravijo, da tega niso sporočili javnosti. Najbrž ne bomo nikoli vedeli, kdo je to sprožil. V tem trenutku nimamo živcev za te stvari. Če se dosegajo velike stvari, potem se okrog tega tudi dogajajo velike stvari. Mi se ukvarjamo s športom, ne nagajamo nikomur in tako pričakujem tudi obratno. Takih napadov ne potrebujemo. Vsak od nas ima svoje naloge, ki jih opravljamo po svojih najboljših močeh. Vsa ekipa dela pošteno, zaradi tega pričakujemo tudi pošteno igro. Mogoče je vse skupaj samo nepotreben alarm, a obenem so te stvari moteče. Nikoli še nisem imel spremstva policije, ki bi spala blizu naše sobe. Malo je nerodno za vse nas, smo normalni ljudje. Program je tak, da se bomo na naslednjo preizkušnjo v Ofterschwangu pripravljali tukaj v Garmischu in upamo, da ne bo večjih zapletov,« je še dejal Massi.

Tina je današnji superveleslalom končala na četrtem mestuimage.

Deli s prijatelji