NA NOŽ

Tina zadovoljna: Anna ni tako hitra, sem se ji precej približala

Objavljeno 02. marec 2015 13.36 | Posodobljeno 02. marec 2015 13.36 | Piše: STA, S. U.

Pred Anno ima Tina zdaj še 44 točk prednosti.

BANSKO – Po treh dneh čakanja so prireditelji svetovnega pokala alpskih smučark v Banskem le spravili tekmo pod streho. Tekmovalke je pričakala prekrasna sončna kulisa, sončno vreme pa je dobro delo tudi slovenski šampionki Tini Maze, ki je po drugem mestu na nedeljski kombinaciji tokrat znova osvojila drugo mesto. Spet je zmagala Avstrijka Anna Fenninger.

Tina je bila po današnjem drugem mestu zadovoljna, saj se je v Bolgarijo podala z nekoliko slabšimi občutki, potem ko je na Zlati lisici pred tednom dni ob dveh odstopih vknjižila dve ničli. Dve drugi mesti sta ji prinesli lepo bero točk v lovu na veliki kristalni globus za zmago v skupnem seštevku. Pred Fenningerjevo ima zdaj še 44 točk prednosti, a Avstrijka načeloma ne nastopa v slalomu (razen kadar je treba zmagati v kombinaciji, bi lahko dodali).

»Sem zadovoljna, čeprav sem zgoraj izgubila preveč časa. Morala bi peljati drugače, ampak po treh ničlah v svetovnem pokalu sta ta dva rezultata res pomembna in sem lahko zadovoljna s tem. Po tistem, ko sem v zgornjem delu proge izgubila, sem potem smučala dobro, mislim, da sem lahko zadovoljna s tem koncem tedna,« je po tekmi v Banskem, prvi superveleslalomski, dejala Mazetova.

Tina po novinarski konferenci že odhitela na letališče

Tekma bi morala biti na sporedu že v petek, pa so jo zaradi slabe vidljivosti in megle prestavili na ponedeljek, odpadel pa je prav tako sobotni superveleslalom. Dekleta so progo preizkusila na nedeljski kombinaciji, tako da je bilo danes vsem nekoliko lažje.

»Danes smo bile vse drugačne energije, vse skupaj je bolj pozitivno, tudi proga je bila bistveno lepša, mislim, da je užitek tako smučati,« je dejala Korošica in dodala, da bo tekmovanje zanimivo vse do konca.

»Anna ni tako hitra, sem se ji precej približala. Res je trenutno v dobri formi. Jaz sem imela težave in se počasi spet sestavljam, tako da bo boj zanimiv do konca. Prav gotovo bo treba biti pozoren do zadnjega in dati maksimum na vsaki tekmi,« je povedala Tina.

Po novinarski konferenci je že odhitela na letališče, kjer smučarke danes čaka let v München ali Salzburg in potem selitev v Garmisch-Partenkirchen. »Danes se selimo v Garmisch, kjer so naslednje tekme, tako da načrti za prihodnje niso nič posebnega. Moje želje so le, da dobro smučam,« je sklenila najboljša slovenska smučarka vseh časov.

Deli s prijatelji