ZMAGA

Tina za zmago dobila severnega jelena, poimenovala ga je Viktor

Objavljeno 15. november 2014 19.29 | Posodobljeno 15. november 2014 19.29 | Piše: STA, Ma. F.

»Proga je bila izvrstna, dala sem vse od sebe in vesela sem zmage,« je takoj po izjemni predstavi povedala Tina.

LEVI – Črnjanka Tina Maze je zmagala na slalomu za svetovni pokal alpskih smučark v finskem Leviju. Edina slovenska predstavnica na tekmi je drugouvrščeno Švedinjo Frido Hansdotter premagala za 34 stotink sekunde, tretja na drugi tekmi sezone pa je bila Avstrijka Kathrin Zettel.

»Zelo sem vesela, da sem vodstvo po prvi vožnji na drugi progi tudi ubranila. Dovolj časa sem imela za pripravo na ta slalom. Proga je bila izvrstna, dala sem vse od sebe in vesela sem zmage,« je takoj po izjemni predstavi povedala Tina, ki je bila na uvodnem veleslalomu sezone 25. oktobra v avstrijskem Söldnu 22. »Veleslalom je sicer druga disciplina in si želim potrditve tudi v njej. Po prejšnji katastrofalni slalomski sezoni sem zmagala in upam, da bom zdržala boj s slalomskimi specialistkami tudi v prihodnje. To je lep občutek.«

Zdaj je sproščena

Severnega jelena, ki ga je dobila za zmago, je krstila z imenom Viktor. »Že včeraj sem premišljevala, kako bi ga poimenovala v primeru zmage. Poigravala sem se v Viktorjem, tudi Olimpus bi mi bil všeč, toda odločila sem se za prvo ime ... Velikokrat sem bila že prva po prvi vožnji slaloma, pa potem nisem zdržala. Zato je bilo danes še posebej težko. Treba je ohraniti hladno glavo, ker te na slalomu drugače hitro kaj doleti. Zdaj sem sproščena, vesela tega, kar sem naredila. Uspešen dan je za mano. Ko smučaš tako, potem uživaš. Prisoten je bil tudi strah, ker na začetku ne vem, kako bo šlo in ali bom uživala. Na koncu se je vse izšlo. Pomembno je, da imam dober občutek v zavoju, med količki in v vertikalah, da prav reagiram, ko naredim kakšno napako,« je pojasnila naša šampionka.

Svetovni pokal se bo za smučarke nadaljeval 29. novembra v ameriškem Aspnu, kjer bo na programu veleslalom.
 

Deli s prijatelji