PRORAČUN

Tina in SZS še brez pogodbe

Objavljeno 12. april 2014 17.32 | Posodobljeno 12. april 2014 17.34 | Piše: Marko Uršič

Dušan Gorišek je kot sveži predsednik odbora in zbora alpskih disciplin pljunil v roke.

Alpska streha na smučarski zvezi Slovenije je v celovitem popravilu. Vedelo se je, pač po tolikšnem odlašanju zaradi trenj in volitev, da bo moral novoizvoljeni predsednik odbora in zbora alpskih disciplin Dušan Gorišek brez odlašanja takoj zabresti v kalne vode slovenskega alpskega smučanja. Polno zasedenost je najprej ponazoril z naslednjimi besedami: »Delamo na sprejetju proračuna, na trenerskih ekipah, sestavah reprezentanc. Da ne govorim, da se bo treba vtakniti tudi v opremljevalce, v povezavi z opremo je namreč še veliko nejasnosti.« Gorišek ima načeloma že izpolnjeno kadrovsko križanko; Janez Slivnik naj bi postal glavni trener moške in ženske reprezentance. »Poglejte, Slivnik bo prevzel to nalogo, če bomo z njim sklenili pogodbo. Trenutno smo še v pogajanjih. Moram pa reči, da dokler ni znan proračun alpincev, tudi težko vemo, ali bo Janez sploh delal za toliko denarja, kot mu bo na voljo.«

Dušan Blažič ni upravičil vloge vodje alpskih disciplin, ima pa s Smučarsko zvezo Slovenije pogodbo, ki velja še eno leto. »Ničesar še ne morem reči, ker se morava z gospodom Blažičem še srečati. V kratkem se bova in se bova pogovorila o nadaljnjih korakih. Sicer je gospod Blažič v javnosti rekel, da razmišlja o odstopu, ker je pač na začetku svojega mandata obljubil, da bo odstopil v primeru slabih rezultatov. Najprej se moram z njim srečati, potem pa bomo videli, ali je še sinergije, da gremo naprej,« je pojasnil predsedujoči alpski srenji. Blažiča naj bi zamenjal Matjaž Šarabon. »Tudi tu se še pogovarjamo, zadeva je takšna kot pri gospodu Slivniku, je še nejasna,« je nadaljeval nekdanji tekmovalec in pozneje funkcionar.

Veliko nejasnosti

Omenjene kadrovske nastavitve so seveda povezane s proračunom, tudi tu pa so strmine za alpske smučarje in smučarke še zavite v meglo. »Res je, ne vemo še, s kolikšnimi sredstvi bomo razpolagali. Trudimo se, da bi bilo to čim prej znano, a je nepojasnjenih še veliko stvari.« O pogajanjih o novi pogodbi med ekipo Tine Maze in krovno smučarsko organizacijo, ki ima domovanje v Podutiku, pa je 59-letni Žirovničan stvari strnil v še konkretno neznanko. »Seveda sodelujem pri tem dogovoru, ker sem edini iz alpskega dela, ki imam že mandat. Pogodba je sicer še v usklajevanju. Ne gre le za finančno usklajevanje, gre tudi za obliko celotnega spektra sodelovanja, sodelovanja s sponzorji, opremljevalci. Gre tudi za skupno sodelovanje v strokovnem delu, da bi te odnose, ki so, poskušali spraviti v realne okvire. Želel bi si seveda tudi iniciative Tine Maze, je pa to predvsem odvisno tudi od njenega vodstva,« je sklenil Dušan Gorišek, novi predsednik alpskega odbora in zbora. Čaka nas torej zimska pomlad, ne zaradi temperatur, temveč zaradi tega, ker se bo v slovenski smučariji organizacijsko vse odločalo v naslednjih tednih.

Deli s prijatelji