INCIDENT

Tina se zabava, Andrea pa pretepa

Objavljeno 15. februar 2013 21.25 | Posodobljeno 15. februar 2013 22.14 | Piše: Drago Perko

Odlični rezultati Tine Maze na svetovnem prvenstvu včeraj v senci prepira.

Tina Maze si je po tretji medalji dala duška s petjem (foto: facebook).

SCHLADMING – Srebrna veleslalomska medalja Tine Maze na svetovnem prvenstvu v Schladmingu ni povzročila samo velike športne evforije, temveč je zanetila tudi oster prepir in ravsanje med njenim trenerjem in srčnim izbrancem Andreo Massijem ter Mitjo Kuncem, trenerjem v slovenski reprezentanci. Za vse naj bi bil kriv nekdanji alpski smučar iz Črne, ki je pred Tininim nastopom v prvi vožnji vpadel v radijsko zvezo med Tino in Massijem, tako da ta ni mogel dati zadnjih nasvetov svoji tekmovalki pred startom. Fizično obračunavanje v hotelski restavraciji, kjer bivajo slovenski smučarji, je bilo vse prej kot prijetno.

Hrust Kunc obvladal Massija?

»Opravičil sem se mu, ne enkrat, ampak dvakrat iskreno. A tega ni želel slišati ali razumeti. Zmerjal me je, da sem turist in outsider,« je povedal Kunc. V času obračuna se je v hotelski jedilnici trlo ljudi, Kuncu pa bilo zato nerodno. Predlagal je, da se pomenita zunaj. Tinin trener in partner je to razumel, kot da bodo pele pesti, zato naj bi sunkovito vstal, Kunca pa naj bi hotel zgrabiti za roko. Ta se mu je izmaknil, zato se je Massi opotekel. »Samo branil sem se, ne glede na vse sem hotel ostati gospod,« nadaljuje Kunc, priče pretepa pa vedo povedati, da sta se petelina spoprijela pri solatnem baru. Hrust Kunc, Tinin sokrajan, naj bi Massija v par potezah obvladal, ob tem pa mu naj bi celo zabrusil, naj mu da mir, sicer ga bo tako nalomil, da ga niti lastna mati ne bo prepoznala.

Idiot onemogočil Tino

Andrea se na naše klice ni odzval, zato pa je bil toliko bolj zgovoren njegov odvetnik Damijan Terpin, ki je takoj zanikal, da sta se stepla pri šanku ali solatnem baru, prav tako trdi, da se incident ni zgodil pred sponzorji Smučarske zveze Slovenije, le na drugem koncu hotela je bil eden od njih. »Mitja Kunc je naredil kardinalno napako. Andrea bi moral Tini dati ključno informacijo. Ker je bil Kunc na naši liniji, tega ni mogel. Ta idiot je naredil napako in onemogočil Tino! V resni ekipi bi zaradi tega letel domov, Smučarska zveza Slovenije pa ne bo naredila nič, ker nihče nima jajc za kaj takega!« je kar vrelo iz Terpina, ki je bil tudi priča dogodku v hotelu. »Massi je prišel s proge uničen in vidno utrujen v hotel. Ni bil zadovoljen z drugim mestom, želel pa si je le v miru popiti čaj. Sedel je v odmaknjen del restavracije, kjer je imel Team to aMaze svojo mizo. Kunc je prišel do njega, pa bi bilo bolje, da bi prišel Vlado Makuc. Kunc je s svojim prihodom Massija le sprovociral, olja na ogenj pa je prilila še izjava, češ pridi ven, če si korajžen. Potem se je začelo,« je še povedal Terpin za Slovenske novice. »Situacije ne poznam, a sem slišal obe plati, ki sta mi jo po svoje povedala Mitja in Andrea, resnica pa je nekje vmes,« je bil nad dogajanjem vidno razočaran, a hkrati salomonsko pragmatičen predsednik smučarske zveze Primož Ulaga, ki je opozoril alpske smučarje, da bi morali sodelovati, za zgled pa da naj si vzamejo nordijce in biatlonce. Ulaga je pohvalil Tinino ekipo za rezultate in izrazil željo, da bi sodelovala s preostalimi slovenskimi smučarkami. Je pa potarnal, da v primeru spora ne more narediti nič, saj o vsem odloča alpski odbor, katerega predsednika pa ni bilo v Schladmingu, ampak je na službeni poti.

Makuc bi ga kaznoval, a ga ne more

Massija in Kunca naj bi ločil Vlado Makuc, strokovni vodja ženskih reprezentanc. »Massiju smo pojasnili zadevo in se mu opravičili, vendar ni želel sprejeti naše interpretacije. Z njim sem opravil,« je odvrnil Makuc, ki je priznal, da je doslej večkrat toleriral Italijanove izpade, v prihodnje jih ne misli več. Obžaluje pa, da ga ne more kaznovati, ker ima Massi pogodbo s Tino Maze, ne pa s Smučarsko zvezo Slovenije. Terpin se je odzval tudi na to in opozoril, da je Makuc napravil kardinalno napako, ko je Kunca poslal k Massiju. »Moral bi priti sam, ne pa Kunc.« Sicer to ni prvi incident Massija v Schladmingu. Lani se je na prost dan med zaključkom svetovnega pokala sporekel z Marušo Ferk, ki je po vrnitvi v Slovenijo zoper Massija podala prijavo na tožilstvo in SZS. 


»Vlado, poskrbi za svojo štalo!«

Tina bo danes na svoji peti tekmi lovila še četrto kolajno, saj tudi v slalomu velja za eno od favoritinj. Na twitterju pa se je Korošica odzvala na ves cirkus okoli pretepa. »Ko govorijo drugi, so vedno zgodbe narejene v njihov prid! Brez zveze! Vlado M., namesto da delaš štalo po medijih, poskrbi za svojo 'štalo'!« ni ostala dolžna Makucu in ga spomnila, naj uredi razmere v slovenski ženski vrsti.

Tretje zlato

Američan Ted Ligety je ubranil veleslalomski naslov na svetovnem prvenstvu ter po prvih mestih v superveleslalomu in superkombinaciji osvojil še tretje zlato odličje na tem SP. Drugi je bil Avstrijec Marcel Hirscher, tretji pa Italijan Manfred Mölgg. Najboljši Slovenec Žan Kranjec je bil 22.

Deli s prijatelji