ZVEZDA

Tina se pozna na želodcu in žepu

Objavljeno 10. februar 2013 08.18 | Posodobljeno 09. februar 2013 21.14 | Piše: Drago Perko

Korošica na SP v Schladmingu novinarjem odgovarja v petih jezikih, v petek je bila gostja arabske televizije Al Jazeera. Danes bo nastopila v smuku.

Slovenija je po prvem tednu 32. svetovnega prvenstva v alpskem smučanju na prvem mestu po osvojenih kolajnah. Po zaslugi Tine Maze ima dve kolajni (zlato in srebro), toliko so jih zbrale še ZDA, Norveška in Francija, a nobena v tako žlahtni kombinaciji kot Slovenija.

Že od prvega dne tekmovanja v Schladmingu so kamere in žarometi usmerjeni v Črnjanko; tuji novinarji so navdušeni nad njeno zbranostjo, jasnostjo in dobro voljo. Tina odgovarja v petih jezikih – slovenščini, hrvaščini, nemščini, italijanščini in angleščini. Nič je ne zmoti, misel je zbrana in jasna. Tudi po zlati kolajni, ko je bila na nogah od pete ure zjutraj in so start 13-krat prestavili, je bila po podelitvi dve uri na voljo svetovnim medijskim hišam. V petek so jo hoteli na arabski televiziji Al Jazeera, pred svojo kamero si jo želi ameriški CNN, redna gostja je na NBC, Italijani jo imajo na RAI 1 skoraj za svojo, nekaj minut ji je namenil tudi prodorni britanski Sky News. Dvoma ni več, Tina je planetarna zvezda.

Kebab za Poldeta

V Schladmingu jo pozdravljajo na vsakem koraku, njeno priljubljenost je na svojem želodcu in žepu občutil tudi tehnični sodelavec slovenske smučarske ekipe Polde Flisar. Ko je odšel na kebab, je mojster na drugi strani pulta hitro ugotovil, da je iz Slovenije – zavoljo Slovenke je dobil zastonj obrok. Zase in za Tino, seveda.

Naša šampionka je sicer še vedno lačna uspeha, napoved, da bi šla domov po dveh zlatih kolajnah, se ni uresničila. Na prvenstvo pa je prišla, kot pravi, »da zagrabi vse mogoče priložnosti, ki se ji tu ponujajo«. Prva bo že danes na smuku in če se po petku nedelja pozna, bo v Schladmingu spet veselo. Trener Andrea Massi je bil v petek, ko se je naša 29-letna šampionka z drugo kolajno okoli vratu lahko sprostila v družbi sestre Maje, mame Sonje in očeta Ferda, poln hvale na račun varovanke.

Deli s prijatelji