PRVA V SEZONI

Tina s številko 5 po veleslalomski progi

Objavljeno 26. oktober 2013 11.30 | Posodobljeno 26. oktober 2013 15.41 | Piše: T. L.
Ključne besede: Tina Maze

V Söldnu se začenja smučarska sezona, v kateri bodo tekmice poskušale ujeti Tino Maze.

Tina je v zadnjih tekmah nepremagljiva.

SÖLDEN – Črnjanka Tina Maze je danes na tradicionalni ledeniški veleslalomski tekmi v avstrijskem Söldnu branila lansko zmago. Na progo se je pognala s številko pet. Slovenske barve sta zastopali še Ilka Štuhec in Katarina Lavtar, ki se je uvrstila tudi v drugi tek ter si s tem odprla možnost za osvojitev prvih točk v svetovnem pokalu. 

Tina s prvo vožnjo ni navdušila. Ob prvem merjenju časa je zaostala za najboljšo več kot 70 stotink sekunde, pri drugem že 1.69, v cilj pa je pripeljala z rezultatom 1.11,43, kar je pomenilo več kot dve sekundi zaostanka za Švicarko Laro Gut. Tini vožnja ni stekla, saj ji ni uspelo ujeti ritma.   

Gutova je prvo vožnjo končala na prvem mestu (1.09,26), druga je bila Viktoria Rebensburg (1.10,03), tretja pa Avstrijka Anna Fenninger, ki se je sicer na progo pognala kot prva (1.10,09). Tina Maze je prvi tek končala na šestem mestu. 

Magnoni Tini ni pomagal

Drugo progo je postavljal Tinin nekdanji trener Livio Magnoni in upali smo, da bo njena postavitev naši šampionki bolj ustrezala. V drugem teku se je prva na progo pognala Američanka Julia Mancuso, ki je v cilj pripeljala s skupnim časom 2.28,85. Naši Katarini je uspelo osvojiti prve točke, čeprav ni prevzela vodstva, ko je prispela v cilj. 

Tina Maze v drugi vožnji ni bila prepričljiva, ob drugem merjenju vmesnega časa je zaostajala že skoraj sekundo. V cilj je pripeljala kot 13.

Na koncu je slavila Švicarka, 22-letna Lara Gut, ki je vodila že po prvem teku, in sicer s časom 2.25,16. Druga je bila Avstrijka Katrin Zettel, tretja pa Victoria Rebensburg. Tina Maze je na koncu pristala na 18. mestu, Katarina Lavtar pa na 29. 

Deli s prijatelji