KRALJICA

Tina na vse ali nič

Objavljeno 07. marec 2015 08.37 | Posodobljeno 07. marec 2015 12.11 | Piše: Drago Perko
Ključne besede: Tina Maze

Tina Maze navdušila na edinem smukaškem treningu.

Tina Maze je pred tekmama v Nemčiji dobro razpoložena. Foto: Mavric Pivk

Če se po jutru dan pozna, je pred slovensko šampionko Tino Maze uspešen vikend v nemškem Garmisch-Partenkirchnu. Ta bo namreč gostil smuk in superveleslalom alpskih smučark za točke svetovnega pokala. Mazejeva je na prvem in edinem treningu smuka pred današnjo tekmo dosegla drugi čas. Za

Prva na progo Slovenka 
Ilka Štuhec je startala s številko ena in vse do 
starta Tine Maze vodi.
 1  I. ŠTUHEC          SLO
 2  M. PUCHNER         AVT
 3  A. McKENNIS        ZDA
11  F. SUTER           ŠVI
12  S. COOK            ZDA
13  L. ROSS            ZDA
14  J. MANCUSO         ZDA
15  D. GISIN           ŠVI
16  T. MAZE            SLO
17  L. GUT             ŠVI
18  T. WEIRATHER       LIE
19  E. GÖRGL           AVT
20  E. FANCHINI        ITA
21  L. VONN            ZDA
22  A. FENNINGER       AVT
34  V. BRODNIK         SLO

najhitrejšo, Tino Weirather iz Liechtensteina, je zaostala za 56 stotink sekunde. Tretja je bila Avstrijka Regina Sterz, Anna Fenninger pa četrta. »Vidim, da je Tina zdaj spet pri stvari in pripravljena na boj do konca,« je vodja Tinine ekipe Andrea Massi vesel dobre forme in predstav svoje varovanke. Svetovna smučarska karavana se je v Nemčijo preselila iz Bolgarije, kjer so imeli precej težav z vremenom. Dve tekmi sta celo odpadli, vikend program pa so podaljšali v ponedeljek. Vreme jo je zagodlo tudi Nemcem, saj so morali odpovedati prvi trening smuka, ker je bilo na progi Kandahar preveč snega. Te težave so že preteklost, smučarke pa pripravljene na novo preizkušnjo.

Košir verjame

Američanka Lindsey Vonn (po šestih tekmah ima 366 točk) si na sedmem smuku sezone že lahko zagotovi mali kristalni globus; Tina Maze je v smukaški razvrstitvi z 246 točkami na 4. mestu. Pričakovati pa je, da bo vikend minil v vnovičnem merjenju moči med Tino in Anno Fenninger, ki se borita za veliki kristalni globus. Med njima je 44 točk razlike: Mazejeva jih ima 1145, Anna 1101. Avstrijka je v naletu – na zadnjih osmih tekmah v letu 2015 je osvojila kar 614 točk; šestkrat je bila na stopničkah, od tega je trikrat zmagala. »Štiriinštirideset točk razlike je vsekakor prednost, sta pa zelo skupaj. Izkazalo se je, da ni takšne razlike v hitrosti, sploh v superveleslalomu. Me je pa presenetila vožnja Anne Fenninger v slalomu. Vseeno menim, da je Tina toliko izkušena, da bo pokazala zobe in osvojila veliki kristalni globus. V Garmischu je drugačna proga, moraš zelo dobro drseti, kar bolj ustreza Tini. Menim, da bo napeto. Fenningerjeva je v strašanski formi, a ni nujno, da jo bo obdržala prav vse do konca,« Jure Košir verjame, da bo Črnjanki uspelo zmagati v skupnem seštevku svetovnega pokala. Del odgovora bomo dobili že danes in jutri.
 

Deli s prijatelji