SMUK

Tina Maze zgrešila stopničke, Vonnova prva

Objavljeno 20. december 2014 11.10 | Posodobljeno 20. december 2014 15.13 | Piše: A. L.

Štiri Slovenke so se pomerile v smuku v Val d‘Iseru. Najboljša med njimi je bila, pričakovano, Tina Maze.

VAL D'ISERE – Danes so smučarke v francoskem Val d'Iseru drsele po smukaški progi. Progo je odprla Italijanka Verena Stuffer, a že po tekmovalki za njo so morali tekmo prekiniti. Na del proge se je namreč spustila megla. Po nekaj minutah so tekmo nemoteno nadaljevali.

Vonnova zablestela

S progo je odlično opravila Avstrijka Elisabeth Goergl (imela je startno številko 13), ki je vodila vse do Lindsey Vonn (startna številka 20). Ta je z 19 stotinkami sekunde prednosti prevzela vodstvo. Za Američanko, ki se vrača po grdi poškodbi kolena, se je na progo podala najboljša smučarka v skupnem seštevku Tina Maze. Ciljno črto je prečkala kot peta (+0,48 sekunde) in tako zgrešila zmagovalni oder. Pred njo se je s številko 22 uspelo uvrstiti še Švicarki Domique Gisin, ki je Tino potisnila še eno mesto niže.

Prevelik zaostanek Štuhčeve

Kot 24. je startala Ilka Štuhec, ki je do cilja prismučala s precejšnjim zaostankom – +2,16 sekunde (na koncu je to bilo dovolj za 29. mesto). S startno številko 27 pa je presenetila Nemka Viktoria Rebensburg. Za vodilno je na koncu zaostala le 19 stotink – toliko kot Goerglova – in se uvrstila na odlično drugo mesto. Tina je zaradi nje po lestvici zdrsnila še mesto niže, in sicer na končno sedmo.

Vanja Brodnik (40) je končala na 39. mestu, Maruša Ferk (46) pa je padla in si pri tem (po prvih informacijah) zlomila palec na roki, čuti pa tudi bolečine v nogi.

Deli s prijatelji