PO SLALOMU

Tina Maze: Žal mi je, da puščam Špelo samo z globusom, haha, čao, Špela

Objavljeno 21. marec 2015 13.44 | Posodobljeno 21. marec 2015 13.44 | Piše: T. L., D. P.
Ključne besede: Tina Maze

Tini Maze tretje mesto v slalomskem seštevku, za nedeljo pa napoveduje napad in borbo.

MERIBEL – »Ne, 18 točk ni dovolj velika razlika, da Tina dobi veliki kristalni globus. Morala bo napasti,« je našemu novinarju dejal Andrea Massi. Tina Maze pa pravi, da ima energije dovolj. »Bistveno je, da sem borim. Vse je mogoče.« Ko je Tina dala izjavo, je morala na dopinško kontrolo.  

Po četrtem mestu na slalomski preizkušnji in tretjem mestu v slalomskem seštevku je Tina dokazala, da kljub nekaterim slabšim predstavam v slalomu ne popušča. »Končno sem v normalni formi, da lahko smučam, kot si želim,« je povedala za TV Slovenija po koncu tekme.

»Žal mi je, da puščam Špelo samo z globusom, haha, čao, Špela,« se je pošalila Tina in pozdravila kolegico Špelo Pretnar, ki je v sezoni 1999/2000 osvojila mali kristalni globus v specialnem slalomskem seštevku.

Tina je dodala, da zadnja tekma ni bila zabavna. »Stres je bil prisoten, važno pa je, da sem odsmučala, kakor sem.« In kako se bo pripravila na jutrišnji dan? »Absolutno je treba napadati in se boriti,« je bila kratka šampionka.

Massi je za TV Slovenija povedal, da je zadovoljen s Tinino vožnjo, saj da je bila tekma zelo težka, predvsem prvi tek. »Škoda za sedem stotink, pomembno pa je, da je Tina eksplozivna in predvsem zdrava.«

Časa za oddih ni. »Treba se je fokusirati, jutri sta še dva teka, ne moreš popustiti niti za sekundo.« Tina je sicer že danes ob 5.45 začela suho ogrevanje. »Vsa čast, da zdrži te napore,« še pravi Massi.
 

Deli s prijatelji