NA STRMINI

Tina Maze: Za mano je eden najslabših vikendov zadnjih let

Objavljeno 05. december 2013 09.06 | Posodobljeno 05. december 2013 09.06 | Piše: STA, T. L.

Ni vse tako črno, kot se zdi, sporoča Tina Maze navijačem.

LAKE LOUISE – Lansko sezono najboljša alpska smučarka na svetu Tina Maze je uspešno opravila uvodni trening smuka v kanadskem Lake Louisu in v polarnih razmerah pri –18 stopinjah Celzija dosegla tretji čas. Po ne najbolj posrečenem uvodu v sezono Mazejeva poudarja, da gre v kanadski vikend optimistično in da ni vse tako črno, kot se zdi.

O slabem vikendu

Mazetova je na svojem blogu zapisala, da pogreša to, da svoja doživetja in občutke deli z navijači, saj, kot pravi, dobi od zvestih navijačev in od ljudi, ki čutijo z njo, veliko energije. »Za mano je eden rezultatsko najslabših vikendov zadnjih let. Ja, precej šokantno je vse skupaj, ampak kljub temu ni tako črno, kot se zdi. Verjamem, da je bil ta tunel eden izmed krajših na moji poti in bo svetloba kmalu spet močna,« je zapisala slovenska smučarska zvezdnica.

Ob tem je dodala, da tudi v povprečnih rezultatih vidi veliko pozitivnih stvari, njena zaveznika pa sta potrpežljivost in čas, zato je ni ničesar strah. »Lahko je, ko gre vse po maslu in imaš prosto glavo. Da mi je v Beaver Creeku šlo vse narobe, pa mi verjetno ni treba omenjati,« je še povedala Mazetova.

Branilka skupne zmage v svetovnem pokalu je dodala, da je v Lake Louisu prava zima z nizkimi temperaturami. »Tokrat to ne bo prvi smuk, ampak imam v nogah že nekaj dni treninga. Vse to me polni s pozitivno energijo, saj mi je proga resnično všeč, ampak nikoli nisem našla pravih občutkov za hitro drsenje. Upam, da bo tokrat drugače,« je na blogu svoje misli delila Tina.

V pričakovanju vrnitve Vonnove

Glavna novica za svetovne medije po uvodnem treningu smuka je bila vrnitev olimpijske prvakinje Američanke Lindsey Vonn, ki se je prvič po hudi poškodbi februarja letos preizkusila v svetovnem pokalu. Štirikratna skupna zmagovalka svetovnega pokala je uspešno in relativno hitro prestala trening, na odločitev o nastopu na smuku pa bo počakala do drugega treninga, ki bo na sporedu v četrtek.

Vonnova je v Lake Louisu zabeležila 14 zmag od svojih 59 v svetovnem pokalu. Na 25 tekmah, ki jih je odpeljala v Lake Lindseyju, kot so šaljivci poimenovali to kanadsko zimsko letovišče, pa je 20-krat stala na stopničkah. Na uvodnem treningu je z 22. časom sicer več kot dve sekundi zaostala za najhitrejšo smučarko treninga, Španko Caroline Ruiz Castillo.

»Zelo sem vesela, da sem se vrnila prav v Lake Louisu,« je po treningu dejala Vonnova. »To je bila moja prva vožnja, prva prava preizkušnja po februarskem padcu, zato sem bila seveda malce živčna. Res me zraven ni bilo zelo dolgo. Koleno je dobro, čutim, da je stabilno, a o mojem morebitnem nastopu na tekmi se bomo skupaj odločili po zadnjem treningu.«
 

Deli s prijatelji